Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
18-07-2024, 12:52:51
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: http://jolybit.nl De nieuwe trading hulp website is in de maak. U kunt hem wel al gebruiken.

+  Vraag en antwoord & Wie wat waar
|-+  Vraag en antwoord
| |-+  Vraag en antwoord
| | |-+  Herinneringën deel 2
« vorige volgende »
Pagina's: 1 ... 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 ... 108 Omlaag Print
Auteur Topic: Herinneringën deel 2  (gelezen 1186023 keer)
zier
Schipper
*****
Berichten: 3619


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #1005 Gepost op: 20-11-2014, 11:48:41 »

Het Law of the Sea genootschap, eerder bekend als Derde Verenigde Natie Conventie over de Wetten van de Zee, ook wel UNCLOS 3 genaamd, stelde een uitvoerig stel wetten vast om de oceanen te beheren en in 1970, declareerde Zuid Afrika de 200 mijl Exclusieve Visserij Zone. Een systeem van individuele quota's werden vastgesteld en over een methode van toewijzing voor deze,  werd onderhandeld,  gebaseerd op diverse zaken, zoals de grootte van de investering, historische en huidige prestaties en trawl capaciteiten. De eerste quota's die werden toegewezen voor de diepzee visserij industrie gingen naar Irvin & Johnson, 64.125 ton,  ( 47.5 % )Sea Harvest, 49.575 ton, ( 36.8 %) Atlantic Trawling, 15.000 ton, ( 11.1 % ) Lusitania, 3000 ton, (2.2 %) Viking Fishing, 1650 ton, ( 1.2 % )  en Cape Coast, 1650 ton, ( 2.2 % ).

De verklaring van de 200 mijl Exclusieve Visserij Zone, plaatste de Zuid Afrikaanse visserij bedrijven op een sterkere voetstuk.
Als het  grootste bedrijf in deze industrie,  had I & J bijzonder veel profijt van  het nieuwe tijdperk van regelgeving en stabiliteit

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dit was een school voorbeeld van de put dempen als het kalf verdronken is.
dit had een jaar of7 eerder moeten gebeuren.
Gelogd
vreemdeling
Schipper
*****
Berichten: 1860


Bekijk profiel
« Antwoord #1006 Gepost op: 21-11-2014, 08:33:09 »

Herdenking van 100 jaar duurzame visserij          no.8

De visverwerking operaties werden verstevigd in Woodstock en vier nieuwe trawlers werden aan de vloot toegevoegd als gevolg van de samenwerking met Kaap Kunene.
Nieuwe ontwikkelingen in de vaardigheid, resulteerde in een productieve winst en volgens de jaarverslagen van 1976, was het aantal werknemers terug gebracht met   11 % tot 8000 werknemers. De einde jaar cijfers van de winst voor belastingen aftrek was 8.631 miljoen Rand, gemaakt met visserij en visverwerking ( 45 % )verwerking levensmiddelen ( 8 % ) lokale voedsel distributie ( 36 % )  buitenlandse voedsel distributie ( 10 % )  en “anderen “( 1 % )

In dat jaar zegde I & J toe om een fonds op te richten van 1.½ miljoen Rand, voor het Rode Kruis Kinder Hospitaal, door een consumenten prikkeling tot aankoop, echter sedert 1991 had I & J  reeds een deel van de  verdienste  zonder vooraftrek voor de belasting van de maatschappij apart gezet voor externe  investeringen in de samenleving. Gedurende de laatste 18 jaar had de maatschappij 28 miljoen Rand uitgegeven aan wijd verspreide samenleving initiatieven.
De oudste van deze is de wekelijkse donatie aan de  Service Dining Rooms.
Er is geen formeel overzicht van wanneer en waarom de traditie was begonnen, maar na zestiental jaren, ging I & J door met de wekelijkse donatie van vis aan de Service Dining Rooms, wat terug gaat tot 1949. maar het is mogelijk dat de traditie zelfs nog eerder begon.
De Service Dining Rooms waren eigenlijk bedoeld voor werklozen mannen en hun gezinnen tijdens de Grote  Depressie van de dertiger jaren, maar de organisatie was doorgegaan  om 100.000 maaltijden elk jaar,  aan de armen te verstrekken.
De I & J donaties waren niet bedoeld om een ongepland overschot of  bederfelijke producten, die plotseling moesten worden geloosd, te doneren ,maar waren een deel van de voornaamste maatschappij producten.

Het Rode Kruis Kinderen Hospitaal Syndicaat.
I & J heeft het Rode Kruis Kinderen Hospitaal ondersteund, het enige speciale Kinder Ziekenhuis in Zuid Afrika sedert 1997. met de hulp  van I & J employees en de  maatschappij overhandigden zij een cheque van 2 miljoen Rand aan het Kinder Ziekenhuis syndicaat. Het fonds werd gebruikt om de kosten van de bouw  van een suite van 17 consultatie kamers. Wat de roepnaam “I & J  Kinder Centrum “, kreeg.
Het Centrum vormde een deel van het Hospitaal Specialistisch Poliklinisch patiënten en Spoedgevallen  vleugel.
In 2000, haalde I & J nog eens 500.000 Rand op voor het Kinder Hospitaal en in 2003 haalde I & J nog eens 500.000 Rand op in een nationale promotie om te helpen bij het herbouwen van de trauma eenheid in het Hospitaal.
De staf van I & J gaf nog eens 255.897 Rand uit hun eigen portemonnee, voor dit project.
In Augustus 2004. werd de nieuwe trauma eenheid officieel geopend in het Hospitaal.
De röntgen afdeling in de trauma eenheid werd de “I & J Radiologische Afdeling” genoemd.
Het Nationale Zee Redding Instituut.
I & J is trots om een platina lid te zijn van de Zuid Afrikaanse Nationale Zee Redding Instituut ( NSRI ), een organisatie toegewijd aan de zee redding en veiligheid op zee.
I & J geeft een jaarlijkse donatie aan de NSRI, wat hun mogelijk maakt om hun jaarlijkse kosten van 22½ miljoen Rand te kunnen bestrijden, en, doet dit al jaren lang en heeft I & J een beduidende bijdrage aan de infra structuur van de NSRI.

In 1992 bouwde het een progressief redding station in de haven van Kaapstad en doneerde eveneens drie redding vaartuigen
Het laatste vaartuig wat gedoneerd werd door I & J,  was de Rescuer 3, een voor dit doel gebouwde 4.7 meter lange opblaasbare boot, die in  Maart 2009 te water werd gelaten voor het NSRI redding station Strandfontein.


I & J sponsort een dagelijkse maaltijd voor honderden leerlingen uit Kaapstad.

De Schiereiland Schoolvoeding Associatie,( PSFA )

Sedert 2002 geeft I & J dagelijks 700 school gaande kinderen een maaltijd, door haar partnerschap met de Schiereiland School Voeding Associatie ( PSFA ).
Met de slogan.... “Een hongerig kind kan niet goed leren “... heeft de PSFA dagelijks maaltijden verschaft aan hongerige kinderen op de lagere, middelbare en scholen voor speciaal onderwijs, over het hele westelijke deel van de Kaap, sedert 1958.
Het Departement van Onderwijs subsidieert 199.500 leerlingen in 543 scholen en de PSFA en haar partners, zoals I & J,  voeden een totaal van 14.800 kinderen op meer dan 90 scholen, die geen subsidie krijgen.

Het WARMTH initiatief.
Het op de samenleving gebaseerde project “ Oorlog tegen Ondervoeding, Tuberculose en Honger”  ( WARMTH ) beheert een netwerk van 43 gemeenschap keukens in kwetsbare gebieden rond Kaapstad.
I & J sponsort 5 gemeenschap keukens... in Mitchells Plain, Parkwood, Macassar, Elsies River en Joe Slovo ( Milnerton ).
Door het zo te doen, verzekert het dat voedzame maaltijden beschikbaar zijn voor de leden van de gemeenschap voor een minimale prijs.
Het keuken personeel, uitgezocht door de gemeenschap zelf, houden toezicht op het klaarmaken van de dagelijkse, meer dan 5000 voedzame maaltijden.

De jaarlijkse Golf Dag gaf medewerking  aan een wijde kring van andere initiatieven.
Sommige van de projecten,  wat uitgegaan was van de I & J Golf Dag, waar toe ook behoorde de  “`Grootmoeders tegen Armoede en Aids”  ( GAPA ), die emotionele hulp en training verschaften aan vrouwen, die besmet waren met HIV/ Aids, de Topsy stichting die hulp verleende aan kinderen die besmet waren met HIV/Aids, de “ Tijger Beer Sociale Werk” gemeenschap voor traumatische kinderen en hun familieleden, en” het Reiken naar een Droom Stichting “

Bedrijfs Sociale Beleggingen ( CSI ) is een mogelijkheid waardoor het voor I & J mogelijk is , om positief sociale  en economische veranderingen te brengen in de kans arme en berooide gemeenschappen.
I & J medewerkers worden gestimuleerd om te worden betrokken bij de vele CSI initiatieven.
I & J staat borg voor vijf gemeenschappelijke keukens, die goedkope en voedzame maaltijden verstrekken aan arme woongemeenschappen

“Houdt uw oog gericht op I & J !” luidde de slogan op de verkoop brochure van 1980 en de tiental jaren er na bewezen het dat deze slogans,  bijzonder goed waren voor I & J  zo als het gekenmerkt werd bij de de beleggingen en de uitbreiding en in het bijzonder het  I & J gamma van de producten.
En inderdaad, de jaren rond 1980 zijn bekend van de diepzee heek reclame campagne op de televisie, wat hielp de eens zo  bescheiden stokvis.... waarop neer gekeken werd als een laag gekwalificeerde en niet erg populaire vissoort.... te vergelijken met de diepzee heek.
De consumenten acceptatie van de diepzee heek, werd gebruikt als een basis, om andere waarde volle heek producten te formuleren.

Vroeg in 1980, lanceerde I & J,   de Baby Heek Filets in de Crumbs, de met originele eiken hout gerookte Baby Heek Filets en de revolutionaire ... Vis in Saus en Kook in een Zak... producten. Vis in Saus , vroeg geen voorbereiding door de gebruikers, wat zo goed door de gebruikers werd ontvangen, dat de super markten hun orders verdubbelden.
Ook de vroeg in 1980 gelanceerde Uncle Sam Southern Fried Chicken ( gebraden kippen ).
I & J  investeerden bijna 1 miljoen Rand in consumenten onderzoek, verpakking en adverteren en  zelf de constructie van een proto type van de U.S presidentieel bureau, om het product in Kaapstad,  bij de verkoop te promoten.
Het crumbed chicken deel, vertegenwoordigde het eerste nieuwe product wat gelanceerd werd, onder de  paraplu van de I & J , “Neem Mee “ producten.

In  1982 kwam I & J op de markt met de ingevroren beef burgers met een serie producten onder verschillende merk namen, zoals Bulklbrand en Table Top.
Tot op heden is I & J nog steeds leider in de beef burger sector.

Eerder in deze 10 tal jaren investeerde I & J  3 miljoen Rand om het invriezen van bevroren groenten producten in Nufflild en Marble Hall te moderniseren, waarbij ook een high tech  erwten rooi machine behoorde en de bijkomende vries apparatuur.
Daarna, over een periode van drie jaar, investeerde de firma 8 miljoen Rand in haar fabriek in Springfield, wat leidde tot opmerkelijke productie verbeteringen. Rond 1983 werden de oogsten mechanisch geoogst en voor gekoeld,  om de kwaliteit hoog te houden en de verwerking ging ook op een snellere manier.
Praktijk opleidingen in  de Springfield fabriek leidde ook tot aanmerkelijke productie verhoging.

In Roodepoort werd een vier hectaren groot verkoop en distributie warenhuis gevestigd voor I & J.
Door voor het eerst van bar codering en scannen met laser stralen gebruik te maken, werd het mogelijk om vier vrachtwagens te gelijk te  laden met I & J producten.
Door de investering in voedsel verwerking technologie,  leidde dit tot een aanmerkelijke toename in de verkoop.
De I & J bevroren groenten producten werden in 1986 twee maal meer verkocht,  als  van de grootste concurrent.

Het I & J Merk
Het vetgedrukte I & J rood wit en zwarte logo werd in 1966 geregistreerd, maar het was reeds in de  late zeventiger jaren dat I & J,   een “ EEN ” merk strategie ingebruikname, Tot dat moment verhandelde de firma onder de naam I & J,  maar verkocht het onder een aantal verschillende merken, zoals “Zee Vers “ “Vers uit de Tuin “, “Polair “. ”Chalet “ en “Hartstikke Goed “.
Nu is de maatschappij  populair bekend als I & J en een aantal cynchrone wissel
merken worden gebruikt voor de categorie en de plaats van haar producten.
Enige van de best bekende wissel merken zijn “Diepzee Heek”, “Licht en Knapperig”  “Saus Geheim “,” Huis Stijl” en “Zacht en Knapperig “

Door de jaren heen is het originele I & J logo aangepast en gemoderniseerd.
De laatste logo verandering vond plaatst in 2008.
In 2010, werd een speciaal logo ontworpen ter herinnering aan de 100 jarige mijlpaal.

Wordt vervolgd
Gelogd
vreemdeling
Schipper
*****
Berichten: 1860


Bekijk profiel
« Antwoord #1007 Gepost op: 24-11-2014, 10:35:40 »

Herdenking van 100 jaar duurzame visserij.   no.9
Een Moderne vloot.

In de vroege tachtiger jaren, had de I & J visserij divisie,  33 trawlers in bedrijf en had hier voor 2000 mensen in dienst. Het merendeel van de trawlers, waren de normale trawlers, die hun vangsten verzorgden onder ijs en die ongeveer 435 kubieke meters vis per reis aan wal brachten,
De vries fabriek trawlers visten gedurende perioden van 30 tot 50 dagen en brachten gemiddelde vangsten aan wal van elk 350 ton.
In 1982 waren de Begonia en de Erica de eerste trawlers die in Zuid Afrika waren gebouwd en waren ontworpen naar specifieke I & J omschijvingen en werden te water gelaten bij de Dorbyl Marine scheepswerf in Durban.
De nieuwe trawlers vertegenwoordigde een investering van 7 miljoen Rand en werden ontworpen en uitgerust voor zowel bodem trawlen als de pegelarische visserij.
Hierna kwamen in December 1985 de nieuwe trawlers Arum en Dahlia de haven van Kaapstad binnen stomen.
Zij werden zes maanden later gevolgd door de Nerine en de Larkspur.

Tussen 1988 en 1994 werd I & J landelijk ontdekt door haar sponsoring van de” Twee Oceaan Marathon” .
De gebeurtenis, die gretig werd gevolgd op de Zuid Afrikaanse televisie, bewees dat het een doeltreffende kosten uitgave en een positieve manier was,  om de maatschappij markt en producten te beïnvloeden..
Het werd ook een populaire gebeurtenis in de staf van I & J, om te wedijveren in de marathon en andere enthousiaste zaken, zoals het bemannen van verfrissing stations tijdens de marathon en andere bijdragen in het succes van de race.

Aan het eind van het 10 tal jaren in 1989, vierde I & J  het beste jaar, wat zij ooit hadden gemaakt. Omzet en winst voor belasting,  overschreed respectievelijk één biljoen Rand en 100 miljoen Rand.
Groep omzetten vermeerderden met 23 % en de de winst voor de belastingen 28 %.
Dat jaar liet een twaalfde opvolgende jaar van groei zien.
De trawler Dahlia werd in 1985 te water gelaten.

Het Grote programma van Producten wat door I & J werd geproduceerd en gedistribueerd in de Tachtiger Jaren.

In de negentiger jaren gebeurden er grote politieke veranderingen,  wat ook aanzienlijk effect had op I & J..
Zoals de Sovjet politiek van de Perestroika, wat leidde tot de ontmanteling van het communisme, zagen we ook de Bush oorlog in Angola en op 21 Maart 1991 vierde Namibia haar onafhankelijkheid.

Een van Namibia's eerste acties was het declareren van de 200 mijl Exclusieve Economische Zone ( EEZ ) om te evenaren met Zuid Afrika ,wat het in 1977 had gedeclareerd en wat hard neer kwam op de illegale visserij door schepen van vreemde eigenaren.
I & J  maakte ook een aanzienlijke investeringen in Namibiaanse dochter ondernemingen, Kruiseb, en was actief in de Namibiaanse witvis visserij sector en een grote en profijtelijke visserij op hors makreel. Later in de negentiger jaren trad I & J toe in een  gemeenschappelijke onderneming met de welbekende Namibiaanse maatschappij, Olthaver & List en in 2004  zou I & J haar complete Namibiaanse visserij interesse , verkopen aan  Olthaver en List.

In 1994, gingen de Zuid Afrikanen van alle volks groepen naar de stembureaus om voor de eerste maal te stemmen voor een democratische regering. In de dokken van Kaapstad veroorzaakte de stemming een grote opschudding. I & J  bracht haar complete vloot terug naar Kaapstad.... waarvan nog enkele schepen door een stoom-machine werden voort bewogen....zelfs vanaf de monding van de Oranje Rivier vandaan.
Logistiek was het moeilijk om ieder schip ergens onder te brengen, maar het werd zeer belangrijk gevonden dat de zeegaande staf van de maatschappij het recht van stemming konden uitvoeren en zich volkomen konden richten op deze historische stemming.

Bijna onmiddellijk na de stemming van 1994 gingen visserij bedrijven contact zoeken met de Zwarte Economische Bevoegdheid ( BEE ) en voor de vaststelling van de visserij quota's..
Echter, de regering nam er de tijd voor om haar gedachten hier over te laten gaan. Na 18 maanden van beraadslagingen, begeleid door de Visserij Beleid Ontwikkeling Comité, ontbond zij de in 1997 opgestelde  Technisch Document van Maritiem Visserij Beleid.,  wat opriep tot een fundamentele herstructurering van de Zuid Afrikaanse visserij industrie.
Een jaar later, in Mei 1998, werd de Maritieme Levende Hulpbronnen Akte getekend..

In het gehele ontwikkeling proces speelde I & J een  belangrijk deel in de verzekering van de rol van grote verticale geïntegreerde visserij maatschappijen, die duizenden banen en mogelijkheden voor duizenden Zuid Afrikaners verzekerden, wat ook door de regering werd erkend.
In 1998, verkregen drie bevoegde aandeelhouders, Siphumelele Investments Ltd, Ntshonalanga Consortium Ltd, en  Dyambu Holding, 20 % van het  eigen vermogen aandeel kapitaal in I & J.

Op dat moment stemde de I & J grootste aandeelhouders, AVI en Old Mutual er in toe tot de uitgave van een aanvullend aandelen kapitaal met een waarde van 162 miljoen Rand,  voor een deelname in I & J,  ter versterking van de groep.
In 2004 vermeerderde een nieuwe BEE consortium, bestaande uit Ntshonalanga en een nieuwe partner, Mast Fishing, hun aandeel in I & J en verwierven 20 % in de deelname.( Siphumelele verkocht haar aandeel terug aan AVI in 2003 )
In 2005 werd 5 % van de I & J aandelen verkocht aan Richtrau, een maatschappij, die eigendom was van zwarte staf leden van I & J.

De nieuwe quota toewijzing van de Regering werd tot 2001 lukraak uitgevoerd, wat het midden lange termijn betrof, vier jaar tegenovergesteld aan de commerciële visserij.
De lange termijn  rechten volgden in 2006, wat I & J  en andere grote visserij maatschappijen vertrouwen en vastigheid gaf om te investeren en te groeien.

Een baanbreker in de Abalone cultuur.
( Abalone = schelpdier = oor schelp )
In 1993, na vier jaar onderzoek , verricht in samenwerking met de Universiteit van Kaapstad en het Zee Visserij Onderzoek Instituut, vestigde I & J  een proef abalone boerderij in Danger Point op de zuidkust van de Kaap.
Op dat moment had I & J reeds quota's in de  zee visserij op abalone, maar men geloofde dat de succesvolle kweek  van abalone, de druk  van de wilde zee voorraden van de abalone zou afnemen, terwijl de maatschappij de  belangstelling in deze sector van de zeeproducten markt, wilde promoten..
Het experiment was zo succesvol dat in 1997, I & J  de commerciële teelt van abalone in Danger Point voortzette.
Heden ten dagen is de export van de maatschappij een verscheidenheid van abalone producten naar Japan, Singapore, Hong Kong, China, USA en  Canada.
In 2007 opende  I & J een 4.1 miljoen Rand kostende kwekerij, naast haar abalone cultuur,  om de levensvatbaarheid te testen van op de wal gekweekte vis aan de lokale markten te leveren.
Ander belangrijke investeringen die in de negentiger jaren werden uitgevoerd, waren de opening van een 45 miljoen Rand kostende  aardappel chips fabriek in  Delmas en de  vestiging van een 45 miljoen Rand kostende  zeeproducten verwerking  fabriek in Paardeneiland.
Deze fabriek werd beschreven als de “meest vooruitstrevende en  technologische  zeeproducten verwerkende fabriek van het Zuidelijk Halfrond “.
Deze fabriek maakte het mogelijk voor I & J  de productie capaciteit te verhogen, de verwerking tijd te verminderen en vernieuwende producten te produceren.
In 1997 ontving de expansie van I & J op de internationale markten,  een belangrijke stimulans met de samenvoeging van I & J  Australië,  met Simplot Australië Snacks en Maaltijden  divisie.
Deze samenwerking overeenkomst gaf I & J de mogelijkheid om in  Australië en de rand landen in de Pacific,  uit te breiden.
In 1998 kocht I & J de diepvries groenten verwerking van Pillsbury Brands Africa en verstevigde de werkzaamheden in George.
Voor de Freesia, de eerste nieuw gebouwde diepzee trawler sedert 15 jaar,, werd door I & J opdracht gegeven en kwam in 1999 bij de vloot.
De Freesia en haar zusterschip Fuchsia legden de fundamenten van de succesvolle
“F klasse “ vloot, die nu bestond uit vijf moderne vis trawlers, de Fuchsia, Freesia. Foxglove., Forest Lily en de Flame Thorn.
In 1998 stelde de Raad van Commissarissen aan de aandeel houders van de maatschappij voor,  om de groenten onderneming en uiteindelijk ook te ontdoen van de distributie onderneming.. De vereffening hiervan was nodig om agressiever te zijn  tegen de  internationale uitbreiding in de zeeproducten handel.
De verandering van structuur verschafte de nodige heldere geconcentreerdheid, nodig voor I & J om te wedijveren en te groeien, in de levendige en veranderende wereld zeeproducten industrie.

Wordt vervolgd
Gelogd
J.H.
Schipper
*****
Berichten: 2212


Bekijk profiel
« Antwoord #1008 Gepost op: 24-11-2014, 22:03:35 »

CTA-739-Foxglove

Photo: Glen Käsner


* Foxgloveklein.jpg (83.07 KB, 801x534 - bekeken 624 keer.)
« Laatste verandering: 24-11-2014, 22:07:48 door J.H. » Gelogd
J.H.
Schipper
*****
Berichten: 2212


Bekijk profiel
« Antwoord #1009 Gepost op: 24-11-2014, 22:38:35 »

CTA-720-Fuchsia.

Photo: Capt. Hilmar Snorrason


* Fuchsia-klein.jpg (94.4 KB, 801x534 - bekeken 669 keer.)
Gelogd
vreemdeling
Schipper
*****
Berichten: 1860


Bekijk profiel
« Antwoord #1010 Gepost op: 25-11-2014, 07:45:18 »

Herdenking van 100 jaar duurzame Visserij.     no.10


Een duurzame  toekomst.
De jaren  tussen 2000 en 2010 zullen worden herinnerd aan  de uitvoerige en het  vragende  proces van toepassing voor en verzekeren van de lange termijn visserij rechten in de diepzee visserij en de kust visserij, als ook voor de snel groeiende wereldwijde bekendheid van het concept van duurzaamheid van zeeproducten.

In 2004 was de Zuid Afrikaanse heek visserij, de eerste heek visserij  in de wereld die een certificaat ontving van de Maritieme Rentmeesterschap Raad ( MSC ).
I & J speelde een belangrijke rol bij het in toom houden van de industrie en de regering ondersteunde dit initiatief de beide keren in 2004 en in 2008 en 2009,  toen de visserij opnieuw werd beoordeeld.
De diepzee  en kust trawlvisserij werden her geclassificeerd als “duurzaam en goed beheerd “.

Echter, voor de personeel van I & J, en in het bijzonder het  naar zeegaande personeel, zag deze tiental jaren het hoogtepunt van veel jaren van lobbyen  en onderhandelen,  voor betere condities voor de visserij bemanningen.
In 2001 werd een Onderhandeling Raad voor de Zuid Afrikaanse visserij industrie opgericht en in 2002 een Collectieve Overeenkomst, die de basis condities  uitzette van werkgelegenheid voor werklui in de diepzee en kust trawl visserij, zoals was overeengekomen.
I & J  speelde een belangrijke rol in de introductie van dit sleutel orgaan,  die de vakbonden en de werknemers toestond bij elkaar te komen om over de lonen  en andere voordelen te praten,  voor de zeevarenden van de diepzee en kustvisserij industrie.
De meesten van de zeevarenden waren niet blij, volgens de wet of uit de praktijk, over de voedsel verstrekkingen van de Basis Conditie van de Werkgelegenheid Akte van 1997 en de toegevoegde amendementen.
Ook kon de Koopvaardij Scheepvaart Akte het niet voor elkaar krijgen  betere rechten voor de vissers te bedingen.
Daardoor werd de oprichting van de Onderhandeling  Raad in 2001gezien als een mijlpaal voor de visserij industrie.

Een Voorman in Duurzame Visserij Initiatieven.
Daar de menselijke consumptie van vis  bleef groeien, was er een algemene verschuiving in de verkoop van zeeproducten,  afkomstig uit duurzame visserij.
In feiten was de term “duurzaam “ een mode woord geworden in de internationale zeeproducten handel.
I & J klanten... in Europa, Amerika , Australië en hier in Zuid Afrika.... dat zij met stijgend bewustzijn bij het zorgvuldig uitzoeken van zeeproducten, zij een deel kunnen zijn van de oplossing, meer dan de oorzaak, van het wereldomvattende milieu probleem,  van afnemende visserij bronnen.
In 2004 werden  I & J  en andere maatschappijen uit de diepzee trawl visserij,  beloond voor hun verantwoord beheer van de kust en diepzee heek bronnen,  toen de visserij officieel werd erkend door de MSC.
De MSC was in 1997 opgericht door Unilever, .....werelds grootste koper van zeeproducten.... en het Wereld Natuur Fonds ( WWF ), de internationale natuurbescherming organisatie.
Heden is de MSC een onafhankelijk wereldwijde liefdadigheidsinstelling  dat een product etiket gebruikt om het milieuvriendelijke en  verantwoord visserij beheer en praktijken,  te belonen.
Dit etiket werd reeds vanaf 2004 op de I & J producten gebruikt.
Om de hoge standaard van de MSC te verkrijgen, vraagt wel om een sterke samenwerking tussen quota houders, zoals I & J  en het Departement van Landbouw, Bosbouw en Visserij ( DAFF ), wat de visserij aangelegenheden regelt.
Als een van de grootste quota houders in de visserij, neemt I & J  haar verantwoordelijkheid erg serieus en zorgt er voor dat de schippers en de bemanning van de maatschappij zorg dragen om verantwoordelijke vis methoden  en om milieubewust gevoelig gedrag te gebruiken, als zij op zee zijn.
Het is met deze verantwoordelijkheden in gedachten dat  I & J  een samenwerking verband smeedde met het WWF en hielp met een training cursus te introduceren voor schippers en visserij bemanningen, bij het project van een Ecologisch Toenadering Systeem voor het Visserij beheer, ( EAF )
De twee daagse cursus leert de vissers over het belang om het maritieme ecosysteem gezond te houden en hoe samen te werken met de DAFF en te garanderen,  dat de  maritieme visserij degelijk, onder toezicht en gecontroleerd , wordt uitgeoefend.

In September 2009 ging I & J  met hun samenwerking overeenkomst met WWF, een stap verder.
De I & J, WWF  en drie andere prominente Zuid Afrikaanse visserij maatschappijen richtte het Verantwoordelijke Visserij Verbond ( RFA ) op.
De RFA werkt er aan om de uitvoering te begeleiden van een EAF in Zuid Afrika.
Het hoofd doel van de EAF is,  de visserij te plannen, te ontwikkelen en te beheren op een manier wat verband houdt met het menselijke benodigde  voedsel, zonder de toekomstige benodigdheden,   in gevaar te brengen.
Met andere woorden, de EAF  tracht het maritieme ecosysteem te beheren op een dusdanige wijze dat de bevolking door kan gaan,  om profijt te hebben van de visserij en andere ecosysteem goederen en diensten, nu en in de nabije toekomst.

De I & J producten zijn gekwalificeerd door Marine Stewardship Council ( MSC ).
I & J sponsort een serie posters om het besef op te wekken, voor de instandhouding van het zeevogel bestand.
In 200, toen vastgesteld werd dat zeevogels per ongeluk verwond of gedood werden als zij in contact kwamen met trawlers en trawl netten, was I & J  er vlug bij om vogelkenners, visserij wetenschappers en natuur bescherming organisatie te raadplegen,  om een oplossing te vinden voor het probleem.
Bijna de helft van de zeevogel soorten, zoals albatrossen, pinquins en stormvogels worden bedreigd met uitroeiïng.  Zij hebben te maken met verstrengeling in vis netten, en met klimaat veranderingen,  wat de broedplaatsen en de voedsel gebieden van bepaalde zeevogels veranderd.

Als een maatschappij met verantwoording, veranderde I & J haar visserij uitoefening om de toevallige dood van zeevogels te verminderen. Het heeft ook samen gewerkt met natuurbescherming organisaties,  om besef op te wekken voor de bedreigingen, waar de zeevogels mee worden geconfronteerd.
In 2003 sponsorde I & J  de eerste  set van zeevogel posters,  in samenwerking met de milieugroep van Birdlife International.
Deze posters werden rond gestuurd in de visserij industrie.
Meer recent, werkte I & J  samen met het Zuid Afrikaanse  vogel blad.. “Afrika.... Vogels en Vogel observatie... om een kleuren poster te produceren met de titel   .....
“Redt onze Zeevogels “.
De poster toont de grootsheid van zeevogels in volle vlucht en beschrijft de gevaren.  waar de zeevogels mee worden geconfronteerd., zowel aan land als op zee.
Verantwoordelijke visserij is altijd een onderdeel geweest van de I & J bedrijfs karakter trek.
Nu meer dan ooit houdt  I & J  dit concept op de voorgrond van haar bedrijf strategie.
Helder rode lijnen werden over alle I & J trawlers gespannen, om de zeevogels af te schrikken.

In het jaar dat I & J haar pionierswerk en haar honderd jarig bestaan vierde, had de maatschappij zich wel geplaatst in de positie van een vooraanstaand visserijbedrijf en de verwerker er van,  en een verkoper van hoog gekwalificeerd gekoeld en diep- gevroren voedsel.
I & J werkte met een moderne  en efficiënte vloot en bleef doorgaan om geoefende visserij bemanningen op te leiden en te ontplooien en die toegewijd waren om op een verantwoordelijke wijze te vissen,  met een lange tijd visie.
In haar twee geperfectioneerde verwerking fabrieken, had I & J  ploegen met goed opgeleide werkkrachten, die een groot gamma van zee producten fabriceerden en hoog gekwalificeerde kippen en rood vlees producten en hielden zich hierbij,  aan de striktste veiligheid standaard voorschriften in de wereld.

I & J is heel goed bekend door de levering van vernieuwende detailhandel producten met in begrip van gemarineerde porties heek, heek kibbeling, vis vingers en apart verpakte lende, steaks en filets van heek en een grote reeks van neven producten voor de voedsel bereiding.
Hierbij inbegrepen op zee diepgevroren filets, ontveld en zonder graten, en de aan wal verwerkte heek filets, lende stukken en steaks en gepaneerde porties.
De heek producten dragen allemaal het prestigieuze onderscheiding merk van de MSC,  een aanwijzing dat het grond product wat gebruikt is in de I & J producten,  afkomstig is uit een duurzame en goed beheerde visserij.
Het I & J export programma heeft ook een aantal specialiteiten in zeeproducten,  zoals monk ( zeeduivel ), kingklip ( rode en zwarte kingklip ),  squit ( inktvis) en abalone ( oorschelp ). Hoog gewaardeerde abalone producten worden geproduceerd in de moderne  aquacultuur vestigingen van I & J, die gevestigd zijn aan de South Coast..

Door de jaren heen heeft I & J  een diep geworteld en  wereldwijd inkoop systeem ontwikkeld en een goed gevestigd netwerk van een internationale klantenkring.
De maatschappij is een verantwoordelijk bedrijf staatsburger,  met vooruitstrevende werk praktijken en opleiding programma's, wat profijt oplevert voor de werknemers van L & J  en de Zuid Afrikaanse gemeenschap als geheel.

Het kenmerkende logo van I & J is een van de best gerenommeerde en meest populaire voeding merken in Zuid Afrika en in de zeeproducten handel, zowel in eigen land en daar buiten..
Het merk I & J staat  voor kwaliteit en versheid.

Met een wereld klasse activa en een trots en loyaal arbeid potentieel, is I & J goed voorbereid, de nalatenschap van haar oprichters, George Irvin en Charles Johnson,  te continueren en de duizenden I & J werknemers die hebben bijgedragen van wat I & J als het dynamische zeeproducten bedrijf,  van heden is..

Einde


Gelogd
vreemdeling
Schipper
*****
Berichten: 1860


Bekijk profiel
« Antwoord #1011 Gepost op: 25-11-2014, 08:02:16 »

Jan,
Hartelijk dank voor de mooie foto's over de schepen en de vissen.

Van Zier heb ik de volgende reactie ontvangen, waarvoor ook mijn dank.

Cor mijn vrouw was 18 toen ze naar Holland kwam en leefde daar in een blanke wereld in Woodstock afgeschermd van de zwarte wereld zo veel mogelijk.
Ik zat ant. 989 te lezen en tot men verbazing las ik dat i&j ook een fabriek in Woodstock had, toen vroeg ik aan mijn vrouw, weet jij daar iets van ,toen zei ze ja dat weet ik.
Toen ze een jaar of 11 was mocht ze nooit verder als de hoek van de straat.
Toen is ze een keer met der vriendinnetje stiekum de churthstr naar beneden gelopen en bij het spoor over gestoken richting strand.
Zo doende weet ze dat daar een vis fabriek stond.
Ze weet nog dat er pijpen lagen waar zand uit spoot,ik denk dat was om bouwterijn op te hogen voor de industrie en dat zal zo rond 60 tot 62 geweest zijn.
Dat zal wel een Hollandse maatschappij geweest zijn.Met elkaar is het een prachtig verhaal geworden.
Nogmaals mijn dank.
Cor

Gelogd
vreemdeling
Schipper
*****
Berichten: 1860


Bekijk profiel
« Antwoord #1012 Gepost op: 26-11-2014, 08:24:05 »

                     Geschiedenis van Nippon Suisan Kaisha, Ltd.

Japan, de bakermat van de grootste visindustrie ter wereld, is ook het tehuis van Nippon Suisan Kaisha ( Nissui ), het  grootste visserijbedrijf -  met werelds grootste aanvoer van vis.
Nissui vangt de vis niet alleen in de Japanse wateren, maar ook uit een wereldwijde diepzee trawl visserij en uit viskwekerijen.
De firma beschrijft zich zelf als een “verticaal op de zee geïntegreerde voedsel
keten “, maar het produceert, verwerkt en verhandelt landbouw en dierlijke producten en heeft ook een farmaceutische  productie afdeling.
In tegenstelling met het visserij bedrijf Taiyo, hun grootste rivaal, is Nissui er tevreden mee om vooral een visserij bedrijf te blijven.

De warme, donker blauwe Japanse golfstroom loopt door koud en bleek Oceaan water, langs de Japanse zuid- en oostelijke kustlijn.
Wemelend van zeeleven, is deze golfstroom altijd een belangrijkste natuurlijke bron van inkomsten geweest voor de kust bewoners.
Boeren langs de kust vonden het moeilijk een bron van bestaan te hebben op de rotsachtige grond en werden vissers en zij verkochten hun vis steeds verder en verder land inwaarts.
Maar als eenling waren zij beperkt in de grootte van hun scheepjes om er mee te werken en met de grootte van de netten voor hun vangsten
Het was  niet eerder dan het begin van de 20 ste eeuw, dat de technologie en communicatie Nissui instaat stelden, een begin te maken van een vis industrie, als een belangrijk deel van de Japanse economie.

De eerste aanzienlijke stap werd in Mei 1911 gezet, toen de Tamura Kisan Compagnie zijn eerste visserij afdeling vestigde.
Maar in Augustus 1914, raakte Japan betrokken in WO 1, door Duitsland de oorlog te verklaren.
De concentratie van de nationale middelen voor de oorlogs inspanningen, hielp er aan mee de status van Japan op te krikken, als één van de overwinnaars alsof het een wereld macht was, maar de binnenlandse industrie maakte weinig vooruitgang gedurende de oorlogs jaren.

De naam Tamura Kisan werd veranderd in Kyudo Gyogyo Kaisha Ltd.
Dit jonge visserij bedrijf, maakte en nieuwe start in  1919.
Het succes van haar ondernemingen gedurende de volgende 10 jaar toonde haar als  een doortastende onderneming.
Op 6 April 1929 zond de firma een trawler ver buiten de Japanse wateren uit, om visserij activiteiten uit te voeren in de Bering Zee.
Zes jaar later werd een andere trawler naar de Mexicaanse Golf  bij Californië gestuurd om daar de garnalen visserij  te beoefenen en nog een ander schip, om in Argentijnse wateren te gaan vissen.
In 1937 werd de naam van de firma veranderd in Nippon Suisan Kisha Ltd. en was de grootste firma in Japan die trawlers en fabrieks schepen in bedrijf hadden.
Op de fabrieksschepen werden aan boord de zee producten verwerkt, ingeblikt of verpakt en om daarna te worden vervoerd naar distributie centra's wereldwijd voor de verkoop..
Maar Nissui verscheepte het merendeel van haar verse zee producten naar groothandels met eigen vries installaties, voor de verkoop op de lokale markt.

In 1938 werd bij Nissui de 80 ton geheten Suraga Maru te water gelaten,  wat toen de grootste trawler van de wereld was
Maar de wateren van de Stille Oceaan waren toen al vol met  Japanse marine manoeuvres in voorbereiding voor grote oorlogs inspanningen.
Op een zelf grotere hoogte als in WO 1, vernietigde in WO 2,  de landelijke bedrijvigheid en in het bijzonder de visserij, want hun visgebied  bestond uit een gebied  waar zij zich niet verder durfden te wagen, dan de nationale grenzen.
Na Japanse nederlaag, verloor de visserij waardevolle nederzettingen op vier kleine eilanden in de Koerillen, een eilanden groep noord van Hokkaido, waarvan het zeegebied buitengewone vangsten had opgeleverd.
Ofschoon het zeegebied technisch gezien toegankelijk was voor Japanse vissersschepen, vonden zij de nieuwe bewoners – de Russen-  in het geheel niet gastvrij.

Gedurende ongeveer zeven jaar van bezetting door de geallieerde strijdkrachten, werden grondige veranderingen uitgevoerd in de structuur van de Japanse regering, economie en handel.
Vrije ondernemingen onder staat toezicht, met inbegrip van Nissui, kregen of herkregen een belangrijk deel van hun handels activiteiten.
Op dat moment werd in April 1952 het verdrag van San Fransisco, het veiligheid verdrag tussen de  USA en  Japan getekend , waarbij de bezetting van Japan beëindigde.
Nissui was er klaar voor om visserij activiteiten uit te oefenen in de noordelijke wateren.
Samen met het herstel van de Japanse economie, bloeide de visserij op en aan  het einde van de eeuw, beoefende Nissui trawlvisserij activiteiten uit, langs de kusten van Afrika, Australië en Nieuw Zeeland.

De grootste trawler, welke in 1960 in Japan werd gebouwd, groot 2500 ton, behoorde toe aan Nissui.
De firma bleef grotere en nog grotere schepen te bouwen.
In 1970 werd een 5000 ton metende trawler en en 21.700 ton metend fabrieksschip toegevoegd aan de Nissui vloot.
In 1967 begon de maatschappij met de trawl visserij aan de oostkust van Amerika.

De eerste buitenpost die na de WO 2 in 1962 werd gebouwd, was in Las Palmas op de Canarische eilanden bij de westkust van Afrika.
Gedurende de volgende tien jaar, werden er nog eens twee gebouwd, één in Halifax aan de oostkust van Canada en één in Seattle, aan de westkust van Amerika.
Met het oog op uitbreiding van de maatschappij regelgeving van zee producten en het bereiken van nieuwe afzet mogelijkheden, begon Nissui in 1970 met deelname in maatschappijen welke in vreemde landen waren gevestigd.
De eerste vier waren in Indonesië, Spanje, Chili en Argentinië.
Deze samenwerkings verbanden, cöoperaties en overzeese trawlvisseri,  hebben een variëteit van “zeevoedsel” uit afgelegen zeegebieden toegevoegd aan het uitgebreide scala  van de Nissui vangsten uit de Japanse lokale wateren.
Nissui had ook grote vis kwekerijen, oester bedden en eetbaar zeewier kwekerijen in de Japanse wateren.
Zeewier heeft een belangrijke plaats gekregen met de groei in populariteit van gezondheid voedsel en natuurlijke voedingsstoffen, in de zeventiger en tachtiger jaren.

Krill verwijst naar verschillende variëteiten van kleine zee fauna, wat Nissui, zoals andere visserij maatschappijen, vangt in de noordelijke wateren.
De Antarctische krill is een kleine variëteit van garnalen en wat rijk is aan proteïne en ook nog makkelijk te vangen is.
Ofschoon niet smakelijk voor menselijk gebruik, is het makkelijk verkoopbaar na het vangen, voor verwerking  in voedsel voor de veestapels, pluimvee en viskwekerijen.

Nissui is in 1974 begonnen met grote trawlers naar de Antarctische wateren te sturen voor de vangst op krill.
Op dat moment was de markt voor krill onderontwikkeld door de hoge transport kosten voor het vervoer vanaf Antarctica.
Gedurende de volgende eeuw zullen veel visserij maatschappijen proberen om krill te vangen, maar de meesten zullen niet instaat zijn om het rendabel te maken.
Het probleem was buitengewoon acuut gedurende en na de OPEC olie embargo in 1973.
Maar Nissui  is één van de weinige visserij bedrijven ,met uitzondering van de Sovjet visserijbedrijven, om het te blijven volhouden en er in slaagden geld te verdienen aan krill.

In 1976 is er een internationale overeenkomst in de rechtspraak over de uitbreiding van de wateren rond  elk kustland en 200 mijl beschouwen als zijn aangrenzende wateren.
Nissui, net als andere visserij bedrijven, die gewend waren in vreemde wateren te vissen, moesten grote veranderingen  ondergaan in het gedrag van hun onderneming,
Een van de oplossingen was om zich meer te concentreren op de open zee.
Een andere oplossing was een quota systeem,door tussenkomst van de Japanse regering, met landen waar de Japanse vissers in hun wateren wilden vissen.
Nog een andere oplossing was om vis te kopen van vreemde visserij bedrijven die wel binnen de 200 mijls zone mochten vissen.
Nissui heeft al deze oplossingen uitgevoerd en heeft ook connecties aangeknoopt met nieuwe handels partners overzee, door het aangaan van nieuwe samenwerkings verbanden.

In 1985 vestigde Nissui een werkmaatschapij in  de Verenigde Staten en die als naam kreeg   “Great Land Seafoods Inc. met als vestigingsplaats in Redmond, Washington.
Great Lands fabriceerde en verhandelde een vispastij met een krab smaak.

Het volgende jaar, voegde de firma een andere verticale afmeting toe aan zijn activiteiten, toen zij een keten van visrestaurants in Japan opstartte.
Het begon ook met een onderlinge belangen gemeenschap voor de fabricatie van surimi, een vis pastij.

Sedert de dagen van de “verse start “ na de vooroorlogse jaren na WO 1, heeft de firma constant onderzoek programma 's uitgevoerd.
Toen zij in 1920 was gevestigd, was zij het eerste onderzoek instítuut in de privé sector voor de bestudering van het leven in zee.
In 1987, Nissui's Centrale onderzoek laboratorium voegden een nieuwe afdeling toe.... de Chemische en Biotechnologie Afdeling.
Er werd samengewerkt met de Mochida Pharmaceutical Company, Ltd.
Twee nieuwe samenwerkings verbanden werden in 1987 gestart, n.l.
A & N Foods Company in Thailand en Dongil Frozen Food Company in Korea.

Ondanks alle snelle veranderingen in de industrie, is de financiële structuur van het bedrijf gezond en stroomlijnt zij haar visserij bedrijven en neemt deel aan de uitbreiding van de handel in diepvries voedsel.

EindeGelogd
J.H.
Schipper
*****
Berichten: 2212


Bekijk profiel
« Antwoord #1013 Gepost op: 27-11-2014, 02:37:38 »

Cor, je gaat steeds verder van huis, is er niks te halen in de Bataaf / Drievliet of zo. Grin Grin


Da Ichi Maru,
Japan's  eerste stalen stoomtrawler


* Da_Ichi_Maru.jpg (60.17 KB, 801x534 - bekeken 534 keer.)
« Laatste verandering: 27-11-2014, 02:44:03 door J.H. » Gelogd
J.H.
Schipper
*****
Berichten: 2212


Bekijk profiel
« Antwoord #1014 Gepost op: 27-11-2014, 02:39:25 »

Karumo Maru


* Karumo_Maru.jpg (75.23 KB, 801x534 - bekeken 603 keer.)
Gelogd
J.H.
Schipper
*****
Berichten: 2212


Bekijk profiel
« Antwoord #1015 Gepost op: 27-11-2014, 02:41:09 »

Kushiro Maru


* Kushiro_Maru.jpg (55.98 KB, 801x534 - bekeken 573 keer.)
Gelogd
J.H.
Schipper
*****
Berichten: 2212


Bekijk profiel
« Antwoord #1016 Gepost op: 27-11-2014, 02:43:15 »

Unzen Maru


* Unzen_Maru.jpg (52.04 KB, 801x543 - bekeken 575 keer.)
Gelogd
J.H.
Schipper
*****
Berichten: 2212


Bekijk profiel
« Antwoord #1017 Gepost op: 27-11-2014, 02:45:43 »

Shinkuo Maru


* Shinkyo_Maru.jpg (56.29 KB, 801x534 - bekeken 580 keer.)
Gelogd
J.H.
Schipper
*****
Berichten: 2212


Bekijk profiel
« Antwoord #1018 Gepost op: 27-11-2014, 02:48:25 »

Minato Maru-


* Minato_Maru._19121.jpg (55.24 KB, 801x534 - bekeken 570 keer.)
Gelogd
J.H.
Schipper
*****
Berichten: 2212


Bekijk profiel
« Antwoord #1019 Gepost op: 27-11-2014, 02:58:31 »

Jingu Maru .
Moedership voor krabbenvissers, sorry geen betere foto.


* Jingu_Maru_moederschip_voor_Krabbenvissers.jpg (50.33 KB, 801x535 - bekeken 621 keer.)
Gelogd
Pagina's: 1 ... 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 ... 108 Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!