Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
29-03-2024, 14:29:16
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: http://jolybit.nl De nieuwe trading hulp website is in de maak. U kunt hem wel al gebruiken.

+  Vraag en antwoord & Wie wat waar
|-+  Vraag en antwoord
| |-+  Vraag en antwoord
| | |-+  Scheveningse gerechten
« vorige volgende »
Pagina's: 1 2 [3] Omlaag Print
Auteur Topic: Scheveningse gerechten  (gelezen 45043 keer)
schubbereet
Gast
« Antwoord #30 Gepost op: 16-03-2010, 18:04:05 »


  ik heb wel eens horen vertellen

 dat rammenas een schevenings recept is

 maar wat het is weet ik niet

 wie weet het wel   

    koos

Denk het niet Koos, Rammenas is een groente.




* Rammenas_of_Rettich.jpg (12.83 KB, 200x200 - bekeken 1978 keer.)
Gelogd
dekzwabber
Schipper
*****
Berichten: 403

radio maken is een Virus


Bekijk profiel E-mail
« Antwoord #31 Gepost op: 17-03-2010, 17:07:55 »


  ik heb wel eens horen vertellen

 dat rammenas een schevenings recept is

 maar wat het is weet ik niet

 wie weet het wel   

    koos

Denk het niet Koos, Rammenas is een groente.



De Bosnegers hollen die dingen uit, en schuiven ze  over hun Dingelinges Grin Grin
Gelogd

johan
Gast
« Antwoord #32 Gepost op: 17-03-2010, 18:37:56 »

wat dacht je van snert met kokebak,waar ik nu woon is dit ontdenkbaar.vrgr johan
Gelogd
zeepaard
Schipper
*****
Berichten: 534


Wat is 't toch fijn om 'n Scheveninger te zijn!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #33 Gepost op: 18-03-2010, 01:11:09 »

Je woont toch niet in de rimboe Johan Cheesy Cheesy
Gelogd

Wie wat waar,ik hou mijn kiezen op elkaar
roker
Schipper
*****
Berichten: 185


Bekijk profiel
« Antwoord #34 Gepost op: 22-03-2010, 19:45:21 »

Even iets gepik . Bedankt Plu

Ergens vond ik een recept van deze oud Scheveningse lekkernij.

Nodig:
1 oud witbrood in heel kleine stukjes.
4 eieren.
1-1/2 theelepel bakpoeder.
ca 3 ons donkere, zelf fijngemalen kandijsuiker
3 pakjes vanillepudding of 1 ons Custardpoeder.
Kaneel [ naar smaak].
kwart liter melk
Krenten of rozijnen
1 paplepel cacao.
Als het deeg te soppig wordt voeg dan nog wat fijngemaakte beschuit toe.
Als het te droog is nog wat melk toevoegen.

Meng en  kneed de massa totdat het op geruld gehakt lijkt.
De kleur van het deeg is afhanklijk van de gebruikte Kandijsuiker,hoe meer hoe zoeter ook natuurlijk.
Doe het deeg in een ingevette bakvorm van 24 of 26 cm.
Bak het deeg in een voorverwarmde oven op  180 graden  gedurende 45 min,
Controleer met een naald of het gaar is.

Natuurlijk veel succes en vooral
eet smakelijk!
Gelogd
viking
Gast
« Antwoord #35 Gepost op: 20-04-2010, 00:55:39 »

as je dat allemaal op hebt en je kakt dan nog zand,
is 't niet zeuver in je ingewand.
Gelogd
Cor65
Gast
« Antwoord #36 Gepost op: 25-05-2010, 01:51:48 »

en op de vleetlogger de oudsten elke
zaterdag kokebak bakken (dikke pannekoeken)
en dan hadden we ook noch poting een soort  deegbrood!
gebakken haring.of een makreel uit de asla gezouten
in een krant gewikkeld.
Gelogd
Aai de Faai
Gast
« Antwoord #37 Gepost op: 18-04-2011, 23:26:33 »

Hallo allemaal,
Ik ben nog helemaal nieuw hier, maar na het lezen van al die topics en vooral deze heb ik toch een vraagje! Mijn oudste zoon kreeg van zijn opa toen hij nog klein was (hij is nu bijna 38) gedroogde scharretjes te eten en vond ze zo heerlijk dat hij het er nog over heeft! Ik ben al op zoek geweest naar ze maar bij alle viswinkeltjes wordt verteld dat ze niet meer te krijgen zijn. Nu wordt op deze topic wel het een en ander verteld, maar wat is bijvoorbeeld een pekeltje? Over hoeveel zout heb je het dan? En als je de visjes ophangt buiten, hoe lang moet dat dan en moet dat dan onder een afdakje of kun je ze gewoon in de regen laten hangen? Klinkt misschien gek voor een Scheveningse, maar mijn vader heeft zijn geheimen niet prijs willen geven voor hij overleed,  dus ja, daarom vraag ik het nu hier! En omdat ik mijn zoon wil verrassen op zijn verjaardag in juni!
Groeten voor jullie allen
Aai de Faai
Mieke van der Toorn
Gelogd
schubbereet
Gast
« Antwoord #38 Gepost op: 18-04-2011, 23:41:51 »

Bij Roeleveld aan de haven en bij Spaans op de Westduinweg zijn ze nog steeds te krijgen Knip oog
Gelogd
Aai de Faai
Gast
« Antwoord #39 Gepost op: 18-04-2011, 23:52:11 »

Dank je wel Schub!! Ga gauw kijken!!
groet
Aai de Faai
Mieke
Gelogd
C. Bal
Gast
« Antwoord #40 Gepost op: 19-04-2011, 09:00:28 »

Een lekker tongetje


* ab.jpg (122.84 KB, 799x599 - bekeken 1396 keer.)
Gelogd
schubbereet
Gast
« Antwoord #41 Gepost op: 19-04-2011, 09:32:56 »

Een lekker tongetje

Je zit op de verkeerde topic, dit gaat over scharretjes Grin
Gelogd
Rinus.N
Global Moderator
Schipper
*****
Berichten: 2786


SCH 84 voortvaren


Bekijk profiel E-mail
« Antwoord #42 Gepost op: 19-04-2011, 09:41:43 »

ach als het maar lekker is
Gelogd

Eens gevaren  Altijd Gevaren
http://www.scheveningen-haven.nl/
Aai de Faai
Gast
« Antwoord #43 Gepost op: 19-04-2011, 12:27:29 »

Je hebt gelijk Rinus, het water loopt me in de mond! MMMMM
Gelogd
JaapvD
Gast
« Antwoord #44 Gepost op: 19-04-2011, 13:09:30 »


 ROTZAK  Grin Grin

          grts Jaap
Gelogd
Pagina's: 1 2 [3] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!