Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
30-07-2021, 06:05:18
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: Nieuwe leden moeten helaas wachten tot dat de webmaster ze accepteert. Er is veel kaf onder het koren. Het beste kunt u na registratie ons nog even een e-mail sturen jolydesign@ziggo.nl.

+  Vraag en antwoord & Wie wat waar
|-+  Historie
| |-+  Overige
| | |-+  Visserij na de oorlog
« vorige volgende »
Pagina's: 1 [2] Omlaag Print
Auteur Topic: Visserij na de oorlog  (gelezen 19305 keer)
zier
Schipper
*****
Berichten: 3604


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #15 Gepost op: 07-09-2008, 20:35:30 »

goeje avond henk ,maar jij weet ook dat we spreeken pas over een kabeljauw as die meer als 75 cm. is en daar onder is het een gul.
Gelogd
Enk The Yenk
Gast
« Antwoord #16 Gepost op: 07-09-2008, 20:43:42 »

Hallo Zier, nee dat wist ik nog niet, mijn kabeljouw was dus geen kabeljouw maar een gulletje. Grin Grin Grin
De kleintjes smaken toch beter dan die grote. Grin
Gelogd
Enk The Yenk
Gast
« Antwoord #17 Gepost op: 07-09-2008, 20:46:34 »

Wat is nou een wolfje? Undecided
Gelogd
Jan Jansen
Gast
« Antwoord #18 Gepost op: 07-09-2008, 21:01:01 »

Dit is een (zee)wolfje ENK.
Niet die rechtse, maar dat beest wat hij in z'n handen heeft. Grin
Als je een bezemsteel in z'n bek stopt, blijft er niet veel van over.
We hebben het dan natuurlijk over die Wolf.
Die kerel krijgt er nog geen splinter af Grin Grin

K
« Laatste verandering: 07-09-2008, 21:03:50 door Jan Jansen » Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3604


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #19 Gepost op: 07-09-2008, 21:23:56 »

oo.oooo..... enk en die waaren lekker or.

die kop kloovde je met een bijl doormidden en dan bakken.

de vis zelf fileerden je niet ,je snee dem in mooten en dan bakken met de vel der nog aan ,want tussen vel en vis zat een vet laag.

achter de ruggen graad had je de bloedbaan die moest je niet weg wassen want dat smaakten het zelvde als tarbot lever.

ik weet nog wel in '54 was ik kleine jongen en kon ik ze 3 x wijsmaken voorin dat ik het er uitgewassen had maar toen kreeg ik tog echt een pak op me;n donder ,want tijdens het bakken stond ik het er bedeen uit te peuteren en op te eten.
zier
Gelogd
Enk The Yenk
Gast
« Antwoord #20 Gepost op: 07-09-2008, 22:10:57 »

Lijkt een beetje op onze blackfish, ook erg lekker.


* phils_giant_blackfish_12_29_06_4_2.jpg (115.22 KB, 585x499 - bekeken 1433 keer.)
« Laatste verandering: 07-09-2008, 22:14:21 door Enk The Yenk » Gelogd
Pagina's: 1 [2] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!