Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
28-11-2022, 02:00:01
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: Nieuwe leden moeten helaas wachten tot dat de webmaster ze accepteert. Er is veel kaf onder het koren. Het beste kunt u na registratie ons nog even een e-mail sturen jolydesign@ziggo.nl.

+  Vraag en antwoord & Wie wat waar
|-+  Hoofdindex
| |-+  Praatgroep Scheveningen
| | |-+  Allerlei.
« vorige volgende »
Pagina's: 1 ... 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 ... 87 Omlaag Print
Auteur Topic: Allerlei.  (gelezen 789391 keer)
jacobcramer
Schipper
*****
Berichten: 1246


bijna


Bekijk profiel WWW E-mail
« Antwoord #1005 Gepost op: 12-07-2015, 14:04:28 »

hallo zier , hoe kan het dat het zo lang moet duren om een bootje van 86 meter vol te vissen
de Kirkella dus


* 2015-07-12_1400.JPG (53.6 KB, 555x245 - bekeken 808 keer.)
Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3616


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #1006 Gepost op: 12-07-2015, 14:57:46 »

nou als ze alles fileeren en in doosjes van 5 KG in pakken dan hebben ze wel een tijdje werk.
als die dan als voorbeeld 250 ton filee vis heb dan heb die ongeveer 750 ton moeten vangen,en het is geen gooi en smijt werk het kan dan zoo de winkel in,het zijn tensloten geen puf boten.
dus een reis van 6 weken uit en thuis stoom erbij lijkt me wel schapelijk.
Gelogd
jacobus
Gast
« Antwoord #1007 Gepost op: 12-07-2015, 21:41:29 »


De toekomst minder brandstof gebruik en dat voor 4 miljoen euro gebouwd.
https://www.youtube.com/watch?v=iDFIyIu8s4Q


* DSC09795_900x581.jpg (135.73 KB, 900x581 - bekeken 761 keer.)
« Laatste verandering: 12-07-2015, 21:44:55 door jacobus » Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3616


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #1008 Gepost op: 12-07-2015, 22:36:10 »

Ik heb wel er eens gehoord dat ze een motor ontwikeld hadden die op water draaiden,maar nooit meer iets van gehoord.
Gelogd
jacobcramer
Schipper
*****
Berichten: 1246


bijna


Bekijk profiel WWW E-mail
« Antwoord #1009 Gepost op: 12-07-2015, 23:04:10 »

ik las ergens dat ze ook kibbelingen aan boord maken , niet gebakken hoor ,
maar ik dacht dat dat een geintje was , op de mark en de Kirkella
Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3616


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #1010 Gepost op: 13-07-2015, 11:03:12 »

Nou kant en klaare kimbeling maken is een beetje gekke werk naturlijk,want kimberling is tenslote maar afsnijsel,al hoe wel ze maken het tegenwordig overal van,wijting gul kabeljouw schelvis eek noem maar op.
Lekkerbekje is orgineel van weiting,tegenwoordig ook van gul en piepers.
Het schijnt dat die fly shuters de markt blank gooien iedere week want noormaal betaal ik 5 euro voor 4 lekkerbekjes,nu de laatste 2 weken 3.95 euro voor 4 .
Dus ik denk die visboer ze voor niks heb.
Gelogd
dekzwabber
Schipper
*****
Berichten: 403

radio maken is een Virus


Bekijk profiel E-mail
« Antwoord #1011 Gepost op: 13-07-2015, 18:41:25 »

Ik heb wel er eens gehoord dat ze een motor ontwikeld hadden die op water draaiden,maar nooit meer iets van gehoord.
Die is er allang Zier,maar de Olie ligt nog steeds op nr 1,in de Oorlog hadden ze auto s die op houtgas generatoren reden een soortement het zelfde idee,er zijn al plannen om vliegtuigen op zuurstof uit de stratosfeer te laten vliegen,nou gezegend ben je dan,de vervuiling word dan minder,maar het zuurstof gehalte voor ons op Aarde ook minder naar verloop v lange tijd,kijk maar eens op ww.'flightradar24.com en zie wat er elke dag in de lucht hangt boven Nederland, als ze onze lucht dan ook nog gaan gebruiken creperen  we op het laatst.
Hg
Adje.

www.flightradar.com
« Laatste verandering: 13-07-2015, 19:11:43 door dekzwabber » Gelogd

dekzwabber
Schipper
*****
Berichten: 403

radio maken is een Virus


Bekijk profiel E-mail
« Antwoord #1012 Gepost op: 13-07-2015, 19:23:35 »

Nou kant en klaare kimbeling maken is een beetje gekke werk naturlijk,want kimberling is tenslote maar afsnijsel,al hoe wel ze maken het tegenwordig overal van,wijting gul kabeljouw schelvis eek noem maar op.
Lekkerbekje is orgineel van weiting,tegenwoordig ook van gul en piepers.
Het schijnt dat die fly shuters de markt blank gooien iedere week want noormaal betaal ik 5 euro voor 4 lekkerbekjes,nu de laatste 2 weken 3.95 euro voor 4 .
Dus ik denk die visboer ze voor niks heb.
Mooi prijsje voor de 4 Zier,ut benne toch gien tilapia of Panga filets,die eten nl (in de kweekbak)de uitwerpselen v/d Karpers die daarin voorheen gezwommen hebben,trouwens beide vissoorten komen ook voor in rivierdelta š in warmelanden,kun je wel nagaan wat er aan gif stront/en andere troep tussen het vruchtvlees zit wat wij dan op eten,gambaa š is ook zo ņ soort,en die is te vergelijken met de holl garnaal want die zit ook in de modder.
Hier word geadverteerd met lekkerbekken 4 voor 5 euro,maar de echte(kabeljauw),doen 3 voor 7.50 euries,zet je toch wel effe aan het denken Shocked Shocked Grin
Hg
Adje.
Gelogd

witkwast
Schipper
*****
Berichten: 2272


Leer v. gisteren Droom v. morgen Maar leef vandaag


Bekijk profiel
« Antwoord #1013 Gepost op: 13-07-2015, 20:19:43 »

In het binnenland kan je lekkerbekjes van ouwe schol filé krijgen, ze proeven toch het verschil niet. Trouwens alle visboeren gebruiken niet verse vis als kibbeling als ze het maar kwijtraken anders moeten ze het dumpen en is de winst weg. Er wordt genoeg gesjoemeld ook in het verleden.     
Gelogd
dekzwabber
Schipper
*****
Berichten: 403

radio maken is een Virus


Bekijk profiel E-mail
« Antwoord #1014 Gepost op: 13-07-2015, 21:09:42 »

In het binnenland kan je lekkerbekjes van ouwe schol filé krijgen, ze proeven toch het verschil niet. Trouwens alle visboeren gebruiken niet verse vis als kibbeling als ze het maar kwijtraken anders moeten ze het dumpen en is de winst weg. Er wordt genoeg gesjoemeld ook in het verleden.     
Ik heb weleens gehoord dat ze in eind 1800 begin 1900 uien op de zgn verse vis lagen om de lijkontbinding (vieze lucht) te verblommen.
Inderdaad Aad,neem de holl nieuwe,vergeleken met vroeger smaakt die nu heel anders,dit is te danken aan het vries process wat de vlees structuur v/e haring niet tengoede komt,willem Beukels vond niet voor niets het haring kaken uit,en ik herriner me nog de geur,die v/e emmer haring in onze schuur stond,je hoefde de deur maar op een klein kiertje te openen,en de haring geur kwam je al tegemoed,moet je nu eens doen met een emmertje ontdooide haring,deze ruikt niet meer zo sterk.
Maar weet de jonge consument veel(haring is haring) en happen en slikken maar.
Vroeger proefde je  de haring op je  tong en links en rechts v/je boven lip,dit is helaas niet meer zo Sad,ook het pekelproces is veranderd pekelwater in plaats v relle pekel,en niet de goede soort,walkaak,wat de kwaliteit v/d smaak doet terug lopen,en zoals ik al zei:onmiddelijk invriezen laat de kwaliteit ook terug gaan, het beste is:als je haring koopt,het uit de emmer laten schoonmaken,en niet nogeens een uur of 2 in de ijskast plaatsen,want dan loopt de smaak ook al terug.
Hg v/e Haring eter uit de oude tijd Grin Grin.
Adje.
« Laatste verandering: 13-07-2015, 21:11:26 door dekzwabber » Gelogd

witkwast
Schipper
*****
Berichten: 2272


Leer v. gisteren Droom v. morgen Maar leef vandaag


Bekijk profiel
« Antwoord #1015 Gepost op: 13-07-2015, 21:34:55 »

Inderdaad Adje, Ik snap ook nog steeds niet dat iemand uien op z'n nieuwe haring doet smaak verpesters. sommige visboeren zijn gewiekst en vragen van tevoren of je met of zonder uien moet dan halen ze de haring uit een ander vaatje.     
Gelogd
jacobcramer
Schipper
*****
Berichten: 1246


bijna


Bekijk profiel WWW E-mail
« Antwoord #1016 Gepost op: 13-07-2015, 23:33:10 »

voor de iglo vissticks 1.65 m , 30000 stuks voor 100 euro per stuk
dat is een mooi reisje van 4 weken
zier een tijdje terug hadden we over DFFU maar daar zit P&P ook in


* 2015-07-13_2318.jpg (105.71 KB, 800x266 - bekeken 608 keer.)
« Laatste verandering: 14-07-2015, 00:14:07 door jacobcramer » Gelogd
Nico
Volmatroos
***
Berichten: 73


Bekijk profiel E-mail
« Antwoord #1017 Gepost op: 14-07-2015, 05:33:01 »

hoi, een leuke site over shetland.

visit.shetland.org  en dan naar webcams.

Gr   Nico
Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3616


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #1018 Gepost op: 14-07-2015, 11:45:19 »

Ja dat vermoede ik wel jacob dat die via die duitsers daar viste,dat noemen ze nou via de achterdeur binnen komen.
Ik denk al die maatschappijen tegenwordig een zeeadvocaat in dienst hebben die zoeken de mazen wel op.

Adje maar paling zijn ook lijkenvreeters maar ze benne tog lekker,ik heb die site van die pangasius wel eens gevolgd maar dat gaat er echt wel steriel aan toe.
Gelogd
jacobcramer
Schipper
*****
Berichten: 1246


bijna


Bekijk profiel WWW E-mail
« Antwoord #1019 Gepost op: 14-07-2015, 11:54:11 »

hallo Nico , heb je de foto's ook gevonden die vind je hier 507 stuks

http://photos.shetland-museum.org.uk/index.php?a=indexes&s=item&key=IYToxOntpOjA7czoxMzoiRHV0Y2ggRmlzaGluZyI7fQ==&pg=154

Gelogd
Pagina's: 1 ... 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 ... 87 Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!