Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
28-04-2024, 11:08:25
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: http://jolybit.nl De nieuwe trading hulp website is in de maak. U kunt hem wel al gebruiken.

+  Vraag en antwoord & Wie wat waar
|-+  Hoofdindex
| |-+  Praatgroep Scheveningen
| | |-+  Zelf vis roken
« vorige volgende »
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 14 Omlaag Print
Auteur Topic: Zelf vis roken  (gelezen 185538 keer)
zier
Schipper
*****
Berichten: 3619


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #45 Gepost op: 31-08-2007, 20:54:04 »

sorry......maart ik had er een paar gebakke visjes op wulle zette,maar ik a ze al op voor dat et in me gedachte schoot,dat a wel lekker eweest voor de vrijdag avond.
zie
Gelogd
Maart
Schipper
*****
Berichten: 753


mijn worstelaers staen in de zije


Bekijk profiel
« Antwoord #46 Gepost op: 31-08-2007, 21:07:27 »

krijg de scheit maar iet van die dinge, ik mos het met een arbroath smokey doen vandaeg Zier dat mot dan gelik met een pint weggewerekt worde lekker vrete as je d'r van houd
Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3619


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #47 Gepost op: 31-08-2007, 21:36:19 »

mot je tog is uitlegge wat een arbroath smokey is.
van de week nog 10 bokkumpies van maatjes haring schoon gemaakt ,toen leek ut net of er een vlucht malle mokken over kwam bord leeg,ik vraag me eigen af of je die dingen in ken vriezen want dan ken ik beter bedien een eil kistje halen.
zier
Gelogd
Cor
Gast
« Antwoord #48 Gepost op: 31-08-2007, 21:43:52 »

mot je tog is uitlegge wat een arbroath smokey is.
van de week nog 10 bokkumpies van maatjes haring schoon gemaakt ,toen leek ut net of er een vlucht malle mokken over kwam bord leeg,ik vraag me eigen af of je die dingen in ken vriezen want dan ken ik beter bedien een eil kistje halen.
zier

Hoi Zier
je kan ze invriezen ik heb zelf donderdag op de Delfdsemarkt bij Simonis
een kilo gehaald ik maak ze schoon als haring ( wel staart er af )
rol ze per 4 stuks in vershoudfolie en vries ze dan in
heb ik trek ( bijna elke dag ) haal er s,morgens wat uit zijn vrijsnel ontdooid

         gr Cor


* vis_011.jpg (65.55 KB, 640x480 - bekeken 1112 keer.)
« Laatste verandering: 01-09-2007, 07:54:40 door Cor » Gelogd
Maart
Schipper
*****
Berichten: 753


mijn worstelaers staen in de zije


Bekijk profiel
« Antwoord #49 Gepost op: 01-09-2007, 09:42:10 »

Toe maar bultje eije nog aering, Zier arbroath smokey benne heel gerookte schellevis met de kop er af worden an de oost kust gerookt arbroath dus er zijn verschillende rokerije die 1 is wat flauw maar als je de gene heb die langer in een pekeltje gelegen hebben dan benne ze heerlijk

gr Maart
Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3619


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #50 Gepost op: 01-09-2007, 12:31:20 »

cor.....bedankt voor de tip,ga er volgende week bedeen aan werken,je ziet een mens is nooit te oud om te leren.
het is zo als je ze bedeen schoon maakt ken je der een hoop kwijt,ze zullen wel gouwer op wezen als ze schoon gemaakt zijn dat zie ik wel aan de paling en de garnalen.

maart ...hoe is het loopt het water nog iet uit je bek,gerookte schelvis nog nooit geproeft maar zal wel lekker wezen want alles wat gerookt is lekker.
ik heriner me nog wel dat me vader brag wel der is gerookte slibs mee van het kerkschip in de winterdag als ze in de duitse bocht zaten bij die kotters daar at je ook je vingers an op.

in argentinie rookte we wel der is vis op het achterdek zaterdags dan kwam de kok met een kip lopen zee die hangt die der is der bij ,maar dat is ook zalig gerookte kip.

verdomme et water loopt bedien weer uit me bek ik schij er mee uit.
zier
Gelogd
Wybe-M2
Gast
« Antwoord #51 Gepost op: 01-09-2007, 14:17:10 »

je kan ze invriezen ik heb zelf donderdag op de Delfdsemarkt bij Simonis
een kilo gehaald ik maak ze schoon als haring ( wel staart er af )
rol ze per 4 stuks in vershoudfolie en vries ze dan in

Met invriezen heb je altijd last van uitdroging. Ik vind bokkums juist zo lekker omdat ze niet-schoongemaakt gerookt worden. Zo blijven ze lekker sappig. I.t.t. bijv. de harderwijkers.
Ik vries de bokkums dan ook juist niet-schoongemaakt in.
Nooit zo lekker als 'verse' bokkums, maar toch heel aardig. en je hebt minder last van uitdroging  (geldt hetzelfde voor gezouten haring).
Eigenlijk moet je je vriezer wat dieper zetten dan de standaard -18 graden, vanwege het zout in de vis.
Maar als je zoals Cor en Zier elke dag de voorraad even met de mond inspekteert is dat niet echt nodig  Grin
« Laatste verandering: 01-09-2007, 20:25:59 door Wybe-M2 » Gelogd
Maart
Schipper
*****
Berichten: 753


mijn worstelaers staen in de zije


Bekijk profiel
« Antwoord #52 Gepost op: 01-09-2007, 16:55:26 »

Wybe ut benne nes twie meiwe ut is datte de ducdalve an de aeve weg benne aars adde zu allebij un vast plekje
ja Zier ut waeter loop me bek uit lach tur maar om ken wel lenze

gr Maart
Gelogd
Cor
Gast
« Antwoord #53 Gepost op: 01-09-2007, 17:16:40 »


kik ze legge glimmen ze springen zo op de sneetjes bruinbrood
maar Wybe klopt ik heb mijn vriezer onder de - 20 graden
en door de folie kunnen ze niet droog vriezen
en ze redden het bij mij nooit langer dan 2 weken
               gr Cor


* bokking_002.jpg (49.12 KB, 640x480 - bekeken 1018 keer.)
« Laatste verandering: 01-09-2007, 17:30:41 door Cor » Gelogd
Maart
Schipper
*****
Berichten: 753


mijn worstelaers staen in de zije


Bekijk profiel
« Antwoord #54 Gepost op: 01-09-2007, 17:46:00 »

Cor zoh kom je nooit in de hemel

gr Maart
Gelogd
Wybe-M2
Gast
« Antwoord #55 Gepost op: 01-09-2007, 20:23:39 »

kik ze legge glimmen ze springen zo op de sneetjes bruinbrood
maar Wybe klopt ik heb mijn vriezer onder de - 20 graden
en door de folie kunnen ze niet droog vriezen

Die folie is ionderdaad een goed ding, maar droger worden ze toch ietsje.
Al zou je dat niet zeggen als je die bokkumpjes zo ziet glanzen.
Ik voel zo'n beetje het hartzeer van Maart. bij het kijken ernaar.
Ik had vroeger vrienden die in een envelop wat ponden stoppen en zo in Schotland gerookte zalm kochten, dat dan per PTT in Nederland werd afgeleverd.
Zo zouden we Maart ook wat bokkums kunnen sturen.
Er is alleen eeen groot probleem.
Ik stuurde onlangs een brief naar Engeland en kreeg ook een pakje daar vandaan. die hebben er zeker een maand over gedaan. Het schijnt dat de posterijen daar nogal flink staken.
En een pakje bokkums wat een maand onderweg blijft hangen, is volgens mij niet echt fris meer bij aankomst. Ook niet als je het luchtdicht/luchtleeg verpakt zoals dat tegenwoordig veel gedaan wordt.
Maar als Maart die posterijen daar nou eens wat beter africht.......
Gelogd
HD191
Gast
« Antwoord #56 Gepost op: 01-09-2007, 21:19:49 »

Ach, volgend jaar heb ik de hele maand september vakantie.
Het doel is dan om weer es naar Schotland te gaan...
Moet ik dan wat voor je meenemen Maart? Grin Grin
Gelogd
Maart
Schipper
*****
Berichten: 753


mijn worstelaers staen in de zije


Bekijk profiel
« Antwoord #57 Gepost op: 02-09-2007, 10:28:59 »

as dat zou kunne was het eerst maar volgend jaar september ken iet wachte

gr Maart
Gelogd
limanda
Gast
« Antwoord #58 Gepost op: 02-09-2007, 17:03:29 »

as dat zou kunne was het eerst maar volgend jaar september ken iet wachte

gr Maart

die van Jan Klink konden de hele wereld over en dan stonken ze nog niet man zo zout wasse die maar heerlijk eten 
maar Wybe heeft gelijk je kan ze beter vuil invriezen ik nam ze altijd zo mee aan boord eerst in plastickfolie en dan zilverfolie erom heen maar een krant er stijf omheen is ook goed hoor Grin Grin Cheesy
Gelogd
Maart
Schipper
*****
Berichten: 753


mijn worstelaers staen in de zije


Bekijk profiel
« Antwoord #59 Gepost op: 02-09-2007, 18:50:17 »

Weet je nog Piet dat waren die export bokkumpies machtig die wazze lekker die verrotte nooit

gr Maart
Gelogd
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 14 Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!