|
|
|
Wybe-M2
Gast
|
|
« Antwoord #873 Gepost op: 13-03-2013, 19:19:57 » |
|
Maar het gaat om ,je noemt daar speciale olie en kruiden,proef je dan nog dat je tong in je mond heb.?
Beste Zier, het is geen speciale olie maar gewoon olijf olie en die viskruiden haal ik bij Roeleveld a/d haven. Als je in Spanje of Portugal op vakantie ben dan zie je dat ze daar ook de vis in olijf olie bakken. Het is minder vet en aan de smaak gaat minder verloren. Klinkt interessant en modieus om olijfolie te nemen, maar is fllauwekul en slecht voor je portemonnee. Als je olijfolie verhit verdwijnt de smaak ervan en kun je beter een andere, veel goedkopere en geschiktere, olie nemen. Olijfolie ontleedt wanneer deze langdurig tot een temperatuur van 150°C-200°C verhit wordt, temperaturen die worden bereikt bij wokken of braden als de olie te heet wordt en gaat walmen. Andere oliën zoals pinda-olie (arachide-olie) kunnen hoger verhit worden, maar bevat alleen mono-onverzadigde vetzuren. Eénmalige verhitting van olijfolie bij wokken of braden is geen probleem maar langdurig en meerdere malen verhitten zoals bij frituren wordt afgeraden.[2] Te hete olie kan beter niet voor braden worden gebruikt. [ http://nl.wikipedia.org/wiki/Olijfolie ]
Ongeraffineerde plijfolie heeft een verbrandingspunt van 160 graden celsius. Het is dus voor bakken en zeker voor frituren niet de beste olie, zeker gezien de hoge prijs. Daar gebruik je beter maïsolie, arachideolie of soja-olie voor. Olijfolie is ook zowat de enige bron van omega-9 vetzuren. Geraffineerde (goedkopere) olijfolie heeft een verbrandingspunt van 210°C, wat ze wel geschikt maakt voor bakken en braden. [ http://objectief.be/Olijfolie.html ]
Hennepolie is fantastisch ! [http://www.molgreen.be/?p=246]
(Helaas NIET bij verhitting)
|
|
|
Gelogd
|
|
|
|
|
|
|
Maart
Schipper
Berichten: 753
mijn worstelaers staen in de zije
|
|
« Antwoord #877 Gepost op: 16-03-2013, 11:28:38 » |
|
|
|
|
Gelogd
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|