Wat ik me afvraag is:wie zijn deze mensendie,die die haring Keuren?
Zijn het mensen,die de oude methode nog hebben meegemaakt,of zijn het mensen v een latere generatie,die eigenlijk helemaal niet weten hoe een haring verwerkt moet worden.
De tegenwoordige generatie,heeft totaal geen benul van hoe een haring smaakte van voor dat de haringworm zijn in trede deed.
Nadat dit bekend was,werd de haring ingevroren,maar weleerst gekaakt,wat juist die smaak aan de haring geeft die hij eigenlijk moet hebben.
Het is de laatstekeer nog op de Wirons gedaan,en toen was er geen vuiltje aan de lucht(je hoorde niemand over een matige kwalitet.
Het huidige verwerkings process doet er ook geen goed aan(vangen/invriezen/ontdooien/kaken(wal)/pekelwater er op en weer invriezen,doet de haring geen goed,want dit tast de structuur v/h vrucht vlees aan.
Wil ik ook nog een lans breken voor de vishandelaren,want die moeten een partij ingevroren kopen,dus die kunnen ze niet zelf beoordelen wat vroeger wel het geval was.
Las ergens ,dat er een handelaar de slechtste haring had,misschien een voorbeeld,of een partij v 2 jaar geleden gekocht heeft,of een slaatje er uit had willen slaan,ik denk dat deze man z,n zaak misschien wel kan sluiten
.
Mijns inziens is:keurmeesters te laten keuren,die de oude smaak zich nog weten te herinneren, dus mensen v boven de 50.
Nog even dit:Haring die bruin v binnen is ,heeft telang ingevroren gestaan,denk maar aan het vries drogen v vlees,dat word ook bruin na langetijd in de vriezer gezeten te zijn opgeslagen.
M.v.G
het haring Loodje.