Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
24-10-2019, 06:32:39
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: Moppetrommel is vernieuwd http://www.allesoverscheveningen.nl/moppen

+  Café "Pluk de dag"
|-+  Café "Pluk de dag"
| |-+  Een verzamelplaats van leuke verhalen en foto's
| | |-+  Jaren 50,60 &70.
« vorige volgende »
Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 12 Omlaag Print
Auteur Topic: Jaren 50,60 &70.  (gelezen 340286 keer)
shorti
Gast
« Gepost op: 12-10-2007, 20:13:22 »

Hier nog een paar oude puch, foto's gekregen van een vriendin van mijn werk. Zij en haar man repareren deze brommers.


* puch_001.jpg (51.24 KB, 600x450 - bekeken 7370 keer.)

* puch_002.jpg (54.97 KB, 600x450 - bekeken 7884 keer.)
« Laatste verandering: 28-10-2007, 16:54:51 door Gina » Gelogd
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #1 Gepost op: 22-10-2007, 20:37:56 »

We zijn er weer..opnieuw de Jaren 50,60 & 70

Hier kunt u Foto,s Verhaaltjes, Muziek, Reclame...enz ..enz...plaatsen

over de jaren 50,60  70.  Cool

veel plezier weer.....!!!!
« Laatste verandering: 22-10-2007, 20:44:50 door Gina » Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #2 Gepost op: 22-10-2007, 21:01:56 »

Wikipedia

1950-1959

Belangrijke gebeurtenissen in de 'jaren '50':


 Nederland

De wederopbouw vraagt veel van het volk. Door middel van de geleide loonpolitiek worden de loontrekkers tot soberheid gedwongen. De woningnood leidt tot inwoning op grote schaal. In 1958 worden door de bestedingsbeperking de overheidsuitgaven beperkt.

De Rooms-Rode coalitie houdt het onder "Vadertje" Drees vol tot 1958. De nadruk ligt niet op individuele welvaart, maar op collectieve voorzieningen. Ko Suurhoff komt in 1956 met de AOW, en Frans van Thiel is de eerste minister van Maatschappelijk werk.

De positie van de vrouw verbetert door de opheffing in 1956 van de handelingsonbekwaamheid van de gehuwde vrouw. De eerste vrouw in de regering is in 1953 staatssecretaris Anna de Waal van Onderwijs. In 1956 wordt Marga Klompé minister van Maatschappelijk werk.

De motorisatie komt op gang. Een auto is nog voor weinigen weggelegd, maar de bromfiets en de scooter worden populaire vervoermiddelen.

Een nieuwe warmtebron doet haar intrede in de huiskamer: de oliestook. De oliehaard zou schoner zijn dan de kolenkachel, maar niet iedereen vindt deze warmte behaaglijk. Sommigen krijgen er zelfs hoofdpijn van. Coevorden krijgt als eerste gemeente aardgas.
 Zie ook Nederland in de jaren '50

Watersnood van 1953
Eveneens in 1953: de opening van het Amsterdam-Rijnkanaal
Wederopbouw


 Internationaal

In de Verenigde Staten van Amerika komt de Beweging voor de Burgerrechten van de grond. De rassenscheiding in de zuidelijke staten wordt door het Federaal Hooggerechtshof in 1954 verboden, maar president Eisenhower moet federale troepen sturen om toegang tot blanke scholen voor zwarte kinderen af te dwingen. Leider van de Burgerrechtenbeweging is dominee Martin Luther King.

 Ook de eerste zwarte student James Meredith gaat voor in de beweging. Maar een belangrijke impuls wordt gegeven door een eenvoudige naaister, Rosa Parks, als zij na een lange werkdag in de bus weigert op te staan voor een blanke passagier. Ze wordt gearresteerd, maar na een lange juridische strijd wordt de segregatie in het openbaar vervoer, alsook in restaurants, bioscopen en andere openbare lokalen, verboden.
Joseph McCarthy en zijn heksenjacht op communisten in de VS.

Koreaanse oorlog
Koude oorlog. De Duitse deling is in 1949 definitief geworden. De nieuwe staten worden geïntegreerd in de westelijke resp. de oostelijke wereld. In Oost-Europa wordt elke oppositie uitgeschakeld. In West-Europa bestaan nog machtige communistische partijen in Italië en fFrankrijk. In Spanje en Portugal handhaven zich semi-facistische regimes.

wapenwedloop. Er ontstaan twee allianties: NATO in het westen en Warschau-pact in het oosten.

Hongaarse opstand
Begin van de ruimtevaart met lancering van de spoetnik door de USSR.
Rock en roll eerste echte jeugdcultuur.
 
Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #3 Gepost op: 23-10-2007, 14:26:02 »

Fats Domino


http://nl.youtube.com/watch?v=bm8YpHd4_Is

 Antoine "Fats" Domino werd op 26 februari 1928 geboren in New Orleans (Louisiana) als een van de negen kinderen van het gezin. Toen hij 7 jaar oud was leerde hij piano spelen van zijn twintig jaar oudere zwager, Harrison Verrett, die zelf muzikant was. Naast het spelen op de piano zong hij er ook bij. Omdat hij in het Franse kwartier van New Orleans woonde was de eerste taal die hij leerde spreken Frans.

Toen hij 10 jaar oud was trad hij voor het eerst op voor publiek. Op 14-jarige leeftijd verliet hij de school om te gaan werken als fabrieksarbeider, zodat hij daarnaast kon optreden in locale nachtclubs, zoals de Hideaway. Het was ook in die club dat bandleider Dave Bartholomew en Lew Chudd van Imperial Records hem zagen optreden. Halverwege de jaren veertig ging Fats bij de band van Dave Bartholomew spelen. Samen met Bartholomew zou hij de volgende 20 jaar vele van zijn hits schrijven.

Op 6 augustus 1948 trouwde hij met Rosemary Hall. Tot op heden is hij met haar getrouwd. Ze kregen samen acht kinderen.

In 1950 werd zijn eerste platenopname "The Fat Man" (het eerste nummer dat hij samen met Bartholomew schreef) een top tien hit in de Amerikaanse R&B hitparade. Door sommigen wordt dit nummer gezien als de eerste Rock and Roll plaat ooit. Voor Fats maakte het allemaal niets uit. Hij speelde alleen maar op een manier zoals hij dat al jaren in New Orleans deed. Of je dat nou Rock and Roll noemt of niet. Zijn stijl was een mix van muzikale stijlen zoals je die in die tijd in New Orleans kon horen, traditionele Jazz, Latijnse ritmes, boogie-woogie, Cajun en blues. Sommige andere R&B en rock artiesten vonden zijn stijl soms te relaxed. De technici van Imperial Records versnelden de opnames soms voordat ze werden uitgebracht. Maar juist door zijn stijl werden zijn platen de meest herinnerde uit dat tijdperk. Volgens sommige bronnen werden er miljoenen platen van "The Fat Man" verkocht. "The Fat Man" werd gelijk de bijnaam van Fats Domino. Een andere hit uit die tijd was "Every Night About This Time".  Vervolgens kwam "Goin' Home", alweer een R&B hit in 1952.

Fats was begin jaren 50 vooral beroemd bij het zwarte publiek. In 1955 kwam daar verandering in toen de witte zanger Pat Boone een wat rustiger versie van een nummer "Ain't That A Shame" van hem opnam, waardoor hij ineens nationale bekendheid kreeg. Het merkwaardige is dat zijn eigen versie nummer 10 had als hoogste notering in de Amerikaanse hitparade, terwijl de versie van Pat Boone de eerste plaats behaalde. Maar dat is te verklaren uit het feit dat een witte zanger meer radioaandacht kreeg in die tijd van rassenscheiding.

In 1956 had hij maar liefst vijf liedjes die de top veertig in Amerika haalden, zoals "I'm In Love Again", "Whole Lotta Loving" en zijn vertolking van het lied "Blueberry Hill", waarmee Glenn Miller in 1940 nummer 1 gestaan had in de top 40 in Amerika. Fats haalde de tweede plaats en het was zijn hoogste notering die hij ooit zou behalen in de top 40. Ook zijn nummers "Walking to New Orleans," "Whole Lotta Loving," "I'm Walking," "Blue Monday," en "I'm in Love Again" werden grote successen.

Nadat hij in 1963 van platenlabel veranderde en hij overstapte van Imperial Records naar ABC-Paramount Records namen zijn successen drastisch af. In 1963 had hij nog een hit met "Red Sails In The Sunset". Maar door de opkomst van Britse bands, zoals The Beatles en de Rolling Stones veranderde de smaak van het publiek en tegen het einde van 1964 was de carri????re van Fats Domino over.
 Toch bleef hij nog steeds platen opnemen tot ongeveer 1970 en een enkele keer daarna. Hij bleef nog wel lang populair met zijn live optredens. Hij had overigens wel een belangrijke invloed op de muziek van de topartiesten uit de zestiger en zeventiger jaren. Zo schreef Paul McCartney het nummer "Lady Madona" als een imitatie van de stijl van Fats Domino.

Hij haalde nog Huh©???©n keer de honderdste plaats in de "Hot 100" in Amerika, ironisch genoeg met het Beatles nummer "Lady Madonna".
 

In 1980 besloot Fats dat hij New Orleans niet meer zou verlaten. Hij kon goed leven van de royalty's van zijn nummers en bovendien hield hij toch al niet van het rondtrekken langs de verschillende podia. Zelfs toen hij in 1986 werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en een uitnodiging om in het Witte Huis op te treden konden hem niet op andere gedachten brengen. Hij woonde in zijn herenhuis in een buurt waar voornamelijk de werkende klasse van New Orleans woonde en waar hij een bekende verschijning was in zijn roze Cadillac. Jaarlijks trad hij nog op bij het New Orleans Jazz and Heritage Festival en soms bij andere lokale gebeurtenissen.

In 1987 kreeg hij de Grammy Award voor zijn hele oeuvre. Zijn reactie was: De mensen weten niet wat ze voor me gedaan hebben. Ze zeggen me altijd: 'O Fats, dank je voor de vele jaren met goede muziek.', maar ik bedank ze altijd voordat ze hun bedankje kunnen afmaken." In 2004 plaatste het blad Rolling Stone Fats als 25-ste op de lijst van de 100 grootste artiesten aller tijden.


Standbeeld van Fats Domino

in het Franse Kwartier

van New OrleansIn augustus 2005 kwam de orkaan Katrina op New Orleans af. Fats besloot om niet te vetrekken, mede omdat zijn vrouw een slechte gezondheid had. Zijn huis stond in het gedeelte van New Orleans dat overstroomd werd. Men dacht dat hij daarbij omgekomen was en iemand spoot met een spuitbus het bericht op zijn verwoeste huis "RIP Fats. You will be missed". Op 1 september meldde zijn agent, Al Embry, dat hij niets meer van hem had vernomen nadat de orkaan overgetrokken was.

 Maar later die dag meldde CNN dat hij was gered door een helikopter van de Amerikaanse Kustwacht. Zijn dochter, Gospel zangeres Karen Domino White bevestigde dit aan de hand van een foto die op CNN getoond werd. De familie Domino was opgenomen in een opvangcentrum in de plaats Baton Rouge. Daar werden ze door de vriend van zijn kleindochter opgehaald. Wel waren ze werkelijk alles kwijt. In januari 2006 werd met de reparatie van zijn huis begonnen.

Van hem werd als eerste aangekondigd dat hij zou optreden op het New Orleans Jazz and Heritage Festival, maar hij was er te ziek voor. Hij verscheen er wel, maar kon alleen maar het publiek begroeten. Begin 2006 werd zijn nieuwe album "Alive and Kickin" uitgebracht, ter ondersteuning van de Tiptina Foundation, dat de gedupeerde locale muzikanten ondersteunt. De titelsong werd na Katrina opgenomen, maar de andere nummers waren opgenomen in 1990, maar nooit eerder uitgebracht.

Op 19 mei 2007 trad hij voor het eerst weer op voor een volle zaal tijdens een benefiet voor de Tiptina Foundation. Het publiek was laaiend enthousiast. Ook werd er ten behoeve van de reparatie van zijn huis een stichting opgericht. Hij hoopt daar eenmaal weer in te kunnen terugkeren.

Omdat hij alles, inclusief zijn Gouden en Platina Platen, verloren had kreeg hij in augustus 2007 replica's daarvan. In de stad werden behalve Domino duizenden anderen getroffen door het natuurgeweld. "Wij allen hebben daardoor veel verloren, maar Fats had meer te verliezen'', aldus een van de muzikanten die het initiatief nam voor deze actie.
Nummers van Fats

The Fat Man

Ain't That A Shame

I'm Ready, I'm In Love Again

Blueberry Hill

Walking To New Orleans

Let The Four Winds Blow

Whole Lotta Loving

I'm Walking (met Ricky Nelson)

Hello Josephine

Blue Monday

Red Sails In The Sunset


 bronnen o.a.:

Fats Domino Online

Fats Online

History of Rock

IMDb

Planet 14 augustus

Rock Hall

Starpulse

Timeline

Wikipedia


« Laatste verandering: 23-10-2007, 19:49:52 door Gina » Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #4 Gepost op: 26-10-2007, 16:52:19 »

Kent u ze nog??

De Toverlantaarns.* tover_l.jpg (36.55 KB, 560x420 - bekeken 7166 keer.)
Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #5 Gepost op: 26-10-2007, 17:31:48 »

En als we het toch over de jaren 50,60 & 70 hebben

ergens sta ik  Roll Eyes Tongue Grin


* Wilhelminaschool_klas_4.jpg (46.53 KB, 640x447 - bekeken 7233 keer.)
Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #6 Gepost op: 26-10-2007, 17:45:33 »

Rocco Granata:http://nl.youtube.com/watch?v=0wXiJgCRH4Y

Rocco Granata (geboren te Figline Vegliaturo, Itali???«, 16 augustus 1938) is een in Belgi???« wonende zanger met een kenmerkende hese stem.

Zijn vader werkte in de mijn in Waterschei (Genk) en Rocco toerde met zijn groepje in Belgisch-Limburg rond met zijn successhow Manuela, tot een dancingeigenaar hem de kans gaf een plaatje op te nemen. Omdat er twee kanten aan een 45-toerenplaatje waren, pende Rocco haastig een b-zijde neer: Marina.

Van die b-zijde waren 40 jaar later wereldwijd 100 miljoen exemplaren verkocht. Het liedje werd een evergreen en bezit het record van 'meest gecoverde plaat ooit': honderden artiesten namen een cover op, van Dalida tot Louis Armstrong. 30 jaar later werd het opnieuw een hit in een new-beatversie, samen met de Confetti's. Weer werden er miljoenen exemplaren van verkocht, waarvan twee miljoen in Duitsland.

Er werd later nog een Marina-film opgenomen. De film was voor Rocco het begin van een hele reeks Duitse hits, waarvan Buona notte Bambino in 1963, de grootste was. Rocco had het nummer oorspronkelijk in het Italiaans geschreven, maar had er in het Duits succes mee in Belgi???«, Nederland en Duitsland.

Zijn succes in Duitsland was groot: hij kwam bij een enqu????te naar de bekendste zangers in Duitsland op de derde plaats, na onder andere Elvis Presley.

In 1998 bracht hij ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag een cd uit met Italiaanse evergreens. Hij keerde dus terug naar zijn roots, want Marina had in 1959 een aantal Italiaanse opvolgers, zoals Oh, oh Rosi, La Bella en Carolina dai gekregen. Met dit laatste nam hij in 1961 deel aan het Festival van San Remo.

Rocco is eigenaar van een muziekuitgeverij en een platenmaatschappij Cardinal Records, die platen produceerde van onder meer Miel Cools, Marva, Louis Neefs, Will Ferdy, De Elegasten, Jacques Raymond, Marino Falco (Marijn Devalck) enzovoort. Hij is ook de ontdekker van Sarah Bettens van K's Choice.


Info Wikipedia

Moderne uitvoering:http://nl.youtube.com/watch?v=nyNnGL5nUaM

« Laatste verandering: 26-10-2007, 18:21:33 door Gina » Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Marretje
Zuiplap
****
Berichten: 588


Eerlijk duurt het langst


Bekijk profiel
« Antwoord #7 Gepost op: 27-10-2007, 19:46:04 »

En als we het toch over de jaren 50,60 & 70 hebben

ergens sta ik  Roll Eyes Tongue Grin


Gina ik gok. Sta je helemaal rechts met strikken in je haar. En anders helemaal links met wit blousje.  Shocked
Gelogd

Behandel ieder zoals je zelf behandeld wilt worden
Marretje
Zuiplap
****
Berichten: 588


Eerlijk duurt het langst


Bekijk profiel
« Antwoord #8 Gepost op: 27-10-2007, 20:18:00 »

Hieronder een link over het leven van Jimi Hendrix

http://www.vandaagindemuziek.nl/Jimi_Hendrix_60.htm

 Shocked  Cheesy

Wie van zijn muziek houdt hieronder even klikken:

All Allong the Watchtower  Cool


http://www.youtube.com/watch?v=1n7EEcv5bIw

Hey Joe  Cool

http://www.youtube.com/watch?v=JecyHi0YAw4


The Wind cries Mary

http://www.youtube.com/watch?v=-iNcH7wr99Y


* Jimi_Hendrix.jpg (47.45 KB, 262x600 - bekeken 6801 keer.)
« Laatste verandering: 27-10-2007, 20:37:13 door Marretje » Gelogd

Behandel ieder zoals je zelf behandeld wilt worden
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #9 Gepost op: 27-10-2007, 22:04:45 »

En als we het toch over de jaren 50,60 & 70 hebben

ergens sta ik  Roll Eyes Tongue Grin


Gina ik gok. Sta je helemaal rechts met strikken in je haar. En anders helemaal links met wit blousje.  Shocked

Nou helemaal links dan maar Grin Grin Grin
Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #10 Gepost op: 27-10-2007, 22:05:38 »

Leuk stukje van  Jimi Hendrix   Cool
Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Marretje
Zuiplap
****
Berichten: 588


Eerlijk duurt het langst


Bekijk profiel
« Antwoord #11 Gepost op: 27-10-2007, 22:14:25 »

En als we het toch over de jaren 50,60 & 70 hebben

ergens sta ik  Roll Eyes Tongue Grin


Gina ik gok. Sta je helemaal rechts met strikken in je haar. En anders helemaal links met wit blousje.  Shocked

Nou helemaal links dan maar Grin Grin Grin

Ik twijfelde maar toch bijna goed.  Tongue
Gelogd

Behandel ieder zoals je zelf behandeld wilt worden
Marretje
Zuiplap
****
Berichten: 588


Eerlijk duurt het langst


Bekijk profiel
« Antwoord #12 Gepost op: 27-10-2007, 22:15:25 »

Leuk stukje van  Jimi Hendrix   Cool

Dank je. Ik was vroeger fan van Jimi.  Cool Ook nu vind ik bepaalde songs nog hardstikke goed.
Gelogd

Behandel ieder zoals je zelf behandeld wilt worden
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #13 Gepost op: 28-10-2007, 13:08:16 »

Ik heb hier een leuke link

met verhalen en foto's van de koude winter van 1963 o.a. Scheveningen
en andere jaren...

leuk om de foto's en verhaaltjes te lezen.


Even door scrollen naar beneden,
klik ook even op de kleine foto's.
 
Wink

http://80.69.70.38/woord.php?woord=Weer+en+klimaat


* winterboulevard3qq1.jpg (36.95 KB, 480x360 - bekeken 7418 keer.)
« Laatste verandering: 28-10-2007, 13:28:20 door Gina » Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Marretje
Zuiplap
****
Berichten: 588


Eerlijk duurt het langst


Bekijk profiel
« Antwoord #14 Gepost op: 03-11-2007, 23:15:23 »

In 1952 haalden de Utrechtse journalisten Johan Bodegraven en Goof Kamphuis het nieuws omdat ze op hun brommers een nieuw fenomeen een tocht van 8500 km door Europa wilden maken. Aan het begin van de reis poseren ze bij een ANWB-bord in hun woonplaats. De meeste richtingaanwijzers waren in die tijd nog voorzien van het (oranje) bordje Amsterdam. Het dateerde uit 1928, toen in de Nederlandse hoofdstad de Olympische Spelen werden gehouden. In de jaren zestig zijn ze bij een vernieuwing van het systeem verdwenen. (t Sticht/SF)

Teleac


* tocht_met_de_brommer.jpg (11.56 KB, 242x331 - bekeken 6871 keer.)
Gelogd

Behandel ieder zoals je zelf behandeld wilt worden
Marretje
Zuiplap
****
Berichten: 588


Eerlijk duurt het langst


Bekijk profiel
« Antwoord #15 Gepost op: 03-11-2007, 23:41:53 »

Brave jaren vijftig en woelige jaren zestig

De jaren vijftig worden vaak afgeschilderd als de tijd waarin 'geluk nog heel gewoon was'. Kinderen zaten 's avonds thuis, terwijl vader de krant las en moeder boterhammen voor de volgende dag smeerde.
 
Misdaad? Nauwelijks. De cijfers onderschrijven dit. In 1951 werden 91.328 misdrijven geregistreerd, waaronder 62.307 vermogensdelicten, 9258 geweldsmisdaden, 7006 seksuele misdrijven en 2017 verstoringen van de openbare orde. In 1990 waren die cijfers respectievelijk 1.037.374, 852.394, 15.736, 9519 en 9535.
In de jaren zestig kreeg Nederland de ene schok na de andere te verwerken. Jongeren vermaakten zich met agentje-pesten; op de tv verschenen blote borsten; radiopiraten stuurden lawaaimuziek de ether in, en langharig werkschuw tuig nam bezit van het Nationaal Monument op de Dam.

Gelovigen begonnen hun kerken kritische vragen te stellen; overal werden gezagsdragers uitgedaagd en klonk de roep om medezeggenschap. Menigeen vreesde dat het land zou wegzinken in een poel van anarchie en moreel verval.

Op bovenste foto onschuldig vermaak op het Amsterdamse Museumplein in 1953.

Op de onderste foto de arrestatie van Haagse provo's op Prinsjesdag 1966.


Teleac


* Museumplein1953.jpg (11.83 KB, 245x135 - bekeken 6367 keer.)

* Haagsche_Provos_1966.jpg (18.24 KB, 245x167 - bekeken 6865 keer.)
« Laatste verandering: 24-02-2009, 21:47:13 door Hans » Gelogd

Behandel ieder zoals je zelf behandeld wilt worden
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #16 Gepost op: 11-11-2007, 14:38:44 »

Nou Marianne, het klopt helemaal hoor hierboven Grin
leuk stukje Cool
Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #17 Gepost op: 11-11-2007, 14:41:29 »

Dit is de voorkant van het boek dat werd uitgebracht door
Planta margarine  in de jaren 50.


* planta_marg.jpg (147.29 KB, 364x500 - bekeken 6693 keer.)
« Laatste verandering: 19-11-2007, 15:02:39 door Gina » Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #18 Gepost op: 11-11-2007, 19:10:30 »

Prachtig filmpje met steeds veranderende gezichten van filmsterren van vroeger en nu....herken je ze?

http://glumbert.com/wii/view.php?name=womenfilm


* film_sterren.jpg (9.31 KB, 275x251 - bekeken 6886 keer.)
Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #19 Gepost op: 19-11-2007, 15:07:48 »

Retro is helemaal in. De radio's uit de jaren '50 zijn prachtig vormgegeven. Het Engelse kwaliteitsmerk Bush maakt nu weer deze radio's. Ze maken daarbij gebruik van de originele mallen uit de jaren '50. Een unieke retro radio!
 


* bush-tr-82.jpg (14.18 KB, 270x270 - bekeken 7461 keer.)
Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #20 Gepost op: 21-11-2007, 11:58:27 »

Hippiezanger Armand wordt nooit oud

Ben ik te min

 Hij is de godfather van de Nederlandse hippiebeweging. Veertig jaar drugsgebruik heeft protestzanger Armand (61) uit Eindhoven niet klein gekregen. Armand kan een schaterlach niet onderdrukken als hij zijn woonkamer omschrijft.
 


Een kleine ruimte met weinig daglicht. In het midden een bed, de kussens en dekens verfrommeld. Langs de wanden rekken met honderden boeken, instrumenten en allerhande snuisterijen. Op de grond stapels kleren, folders, tijdschriften, dozen, lege verpakkingen. De grote, houten tafel ligt vol papier. Aanstekers binnen handbereik. Lege zakjes waar cannabis in heeft gezeten. Vloeitjes en asbakken. "Wat ik doe als het gaat stinken? Dan was ik af en begin te poetsen.".Armand bulkt van de energie. De asgrauwe kleur van zijn nagenoeg rimpelloze gezicht doet anders vermoeden, maar de protestzanger voelt zich prima. En dat voor iemand die sinds zijn tienerjaren driftig experimenteert met drugs en van allerlei verdovende middelen heeft gesnoept. Hij strijkt met een hand door zijn lange, rode haar, in de loop van de tijd uitgegroeid tot zijn handelsmerk

. Armand kwam 61 jaar geleden in Noord-Brabant ter wereld als Herman van Lieshout. Hij werd in de jaren zestig in Nederland beroemd met het lied Ben Ik Te Min (omdat je ouders meer poen hebben dan de mijne). Hij schopte keihard tegen het establishment. Het leverde hem niet alleen een radioboycot op, maar vooral voor eeuwig en altijd het predicaat van protestzanger. Een imago dat hij nooit meer kwijt is geraakt. Net als zijn turbulente levensstijl. Een hippie in hart en nieren. Kind van de flowerpowergeneratie.

"Ik krijg wel eens het verwijt dat ik met mijn hoofd in die tijd ben blijven hangen. Klinkklare onzin. Ik ben nooit een betere beweging tegengekomen dan de hippies. Liefde, vrede en geluk. Daar draait het allemaal om in het leven." Armand is gelukkig met zijn lief Marrit. Een paar jaar geleden zijn ze getrouwd. "Mijn derde echtgenote. Ik leerde haar kennen toen ze negentien was. Een fan, die nooit meer is weggegaan. We schelen bijna dertig jaar. Maar wat maakt dat eigenlijk uit?" Hij haalt een zakje wiet tevoorschijn. Het is tijd voor een stickie, zijn derde van vandaag. De vlam gaat erin, maar de zanger blijft opmerkelijk helder van geest. Al veertig jaar rookt hij dagelijks gemiddeld tussen de drie en tien stickies.

 Het lijkt wel alsof hij immuun is geworden voor de drugs. "Ik blow al sinds 1966. Wat ik neem? Vogelwiet! Nee, het is geen grap. Wiet geteeld van zangzaad. Het is een puur natuurproduct." Hij begint te lachen. "En je gaat er beter van zingen!" En zingen doet hij nog steeds met grote regelmaat. Hij vindt dat het publiek waar voor zijn geld moet krijgen bij optredens. "Muziek maken is mijn lust en leven. Dat straal ik ook uit bij concerten. Doorgaans word ik voor een uur geboekt, maar dat is voor mij veel te kort..

" Hij doet nog meer dan honderd optredens per jaar en blijft nieuw werk uitbrengen. Zoals recentelijk het album Mooie Woorden, drie langspeelplaten met tweeëntwintig nieuwe liedjes, allemaal op vinyl. "Duizend stuks zijn in eigen beheer geperst. Bij voorintekening was ik meteen meer dan de helft kwijt. Het zijn vooral mijn fans die het album kopen. De meesten ken ik persoonlijk. Het is opvallend hoeveel jongeren daarbij zijn.

Aan stoppen denk hij nog lang niet. Een kunstenaar gaat nooit met pensioen. Daarom is Armand springlevend.


* armand.jpg (39.33 KB, 460x309 - bekeken 7497 keer.)
Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Marretje
Zuiplap
****
Berichten: 588


Eerlijk duurt het langst


Bekijk profiel
« Antwoord #21 Gepost op: 21-11-2007, 12:57:57 »

Wat niet oud  Shocked Hij ziet er niet uit!!!!  Undecided
Gelogd

Behandel ieder zoals je zelf behandeld wilt worden
Gina
Moeder overste
Lid van de AA
*****
Berichten: 1436


Carpe Diem!!!!!


Bekijk profiel
« Antwoord #22 Gepost op: 21-11-2007, 13:03:44 »

Wat ik neem? Vogelwiet! Nee, het is geen grap. Wiet geteeld van zangzaad

zegt Armand
wat zal die lekker fluiten
Grin
Gelogd

*Geef pas een oordeel
als je denkt dat je zelf perfect bent*www.amberalertnederland.nl
Marretje
Zuiplap
****
Berichten: 588


Eerlijk duurt het langst


Bekijk profiel
« Antwoord #23 Gepost op: 21-11-2007, 13:39:18 »

Wat ik neem? Vogelwiet! Nee, het is geen grap. Wiet geteeld van zangzaad

zegt Armand
wat zal die lekker fluiten
Grin

Hahahahaha  Grin
Gelogd

Behandel ieder zoals je zelf behandeld wilt worden
Marretje
Zuiplap
****
Berichten: 588


Eerlijk duurt het langst


Bekijk profiel
« Antwoord #24 Gepost op: 21-11-2007, 13:41:21 »

Retro Lampen uit de 70e jaren


* lamp70ejaren.jpg (103.99 KB, 360x540 - bekeken 5680 keer.)

* lamp70ejaren1.jpg (89.9 KB, 360x540 - bekeken 5583 keer.)
Gelogd

Behandel ieder zoals je zelf behandeld wilt worden
Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 12 Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!