Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
18-09-2019, 08:57:19
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: Moppetrommel is vernieuwd http://www.allesoverscheveningen.nl/moppen

  Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Café "Pluk de dag" / Een verzamelplaats van leuke verhalen en foto's / Re:Mooie Sportfoto's & Sport Nieuws Gepost op: 12-09-2011, 15:15:22
Waar zit dat handje nou .........
2  Café "Pluk de dag" / Een verzamelplaats van leuke verhalen en foto's / Re:Gedichten Gepost op: 12-09-2011, 14:58:05
We Shall Never Forget (9-11 Tribute)

Let the world always remember,
That fateful day in September,
And the ones who answered duties call,
Should be remembered by us all.

Who left the comfort of their home,
To face perils as yet unknown,
An embodiment of goodness on a day,
When men's hearts had gone astray.

Sons and daughters like me and you,
Who never questioned what they had to do,
Who by example, were a source of hope,
And strength to others who could not cope.

Heroes that would not turn their back,
With determination that would not crack,
Who bound together in their ranks,
And asking not a word of thanks.

Men who bravely gave their lives,
Whose orphaned kids and widowed wives,
Can proudly look back on their dad,
Who gave this country all they had.

Actions taken without regret,
Heroisms we shall never forget,
The ones who paid the ultimate price,
Let's never forget their sacrifice.

And never forget the ones no longer here,
Who fought for the freedoms we all hold dear,
And may their memory never wane,
Lest their sacrifices be in vain.
3  Café "Pluk de dag" / Een verzamelplaats van leuke verhalen en foto's / Re:Verhalen & Foto's Gepost op: 03-08-2011, 22:06:45
Lucy Loes
Lucy Loes, artiestennaam van Lucienne Vanbesien, (Oostende, 24 januari 1928 - Bredene, 17 juni 2010) werd ook wel 'd' Ostensche zangeres' genoemd of de 'koningin'. Ze werd geboren in een groot hoekhuis op de kade en groeide op in Oostende. Haar vader was schipper van de reddingsdienst. Sinds enkele decennia woonde Lucy Loes in Bredene. Haar geliefde plaats in Bredene was de visserskapel Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinen, bijgenaamd "Breeningskapel". Dat is een kleine kapel nabij de duinen en sinds de 18de eeuw een bedevaartsplaats voor de vissers.
Tot haar vijftigste was Lucienne gewoon huisvrouw. Toen opende ze een café - ze doopte 't Valentijntje om in Staminee - en begon te zingen in de zaal aan het café.
Lucy Loes werd bekend met haar vissersliederen gezongen in authentiek Oostends dialect zoals “Min zeekapitein” en “Bie uus ant zeitje”. De volkszangeres wordt "de ongekroonde koningin van het visserslied" geheten. Lucy Loes was een muzikale late roeping, maar dat weerhield haar er niet van om tussen haar 50ste en haar 80ste uit te groeien tot de bekendste vertolkster van visserliederen, die ze via haar tante Lucy Monti had leren kennen. Lucy Monti en haar broer Peter Monti of beter Monteyne schreven deze liederen en Monti zong deze tot haar overlijden in 1973 (ze ligt begraven op Sint-Anna Stene-dorp).
't Is gedoan met de dikke madam, Bie uus an 't zeetje, Die visscher van mien, Kléén verdriet, groot verdriet, Let op, 't goat in de boembas staan, Op de viertorre, Ziet heur steppen toe an de Konterdam, Me ventje kom noar huis en Op de vismarkt zien 'k geboren zijn allen oorspronkelijk van Peter Monti en zijn zuster. Deze vissersliederen werden op vinyl LP uitgebracht begin jaren 1970.
Lucy Loes werd vaak gevraagd om lokale feestjes op te luisteren en wat sfeer te brengen. Zij trad jaarlijks op tijdens de Paulusfeesten waar vele duizenden mensen samenkomen op het Sint-Petrus- en Paulusplein te Oostende. Ze werd in de regio bejubeld en kreeg verschillende prijzen, met als hoogtepunt het ere-burgerschap van Bredene. Ze beschrijft haar liefde voor Oostende tijdens een gesprek met Rick De Leeuw.
Lucy durfde ook haar nek uit te steken, want in een ver verleden stond de zangeres nog als onafhankelijke op de SP.A- lijst in Oostende. Niet moeilijk als je weet, dat de zangeres zeer sociaal was ingesteld en opkwam voor de zwakkeren in onze maatschappij. Lucy Loes had een hekel aan ‘onrecht’.
In 2000 werd ze met "Min zeekapiteing" bekend voor het grote publiek via Betty in de eerste reeks van het VTM-programma Big Brother.
In het VRT-archief vinden we onder meer een reportage uit het programma "Het Rapport Zeewater" waarin Sergio in Oostende Lucy Loes en haar kleinkinderen ontmoet. Later was ze samen met Johan Vandelanotte nog te gast bij Marcel Vanthilt in "Zomer 2008". Het gesprek ging vooral over geweld en veiligheid in Oostende, maar het ging ook even over haar carrière.
In 2010 kwam de overleden zangeres enkele afleveringen aan bod in het VRT-programma "De Vissershaven". Dit werd toen voor het eerst uitgezonden sinds de opnamens die van 2006 dateren.
Lucy bleef echter niet gespaard van leed. Ze was weduwe van Gustaaf Van Meerbeeck en verloor in 2004 haar vriend Danny Pille. Het liedje Die visscher van mien droeg ze op aan haar broer die op zee verongelukte op 39-jarige leeftijd.

Gehuldigd
Op 11 augustus 2005 werd de zangeres gehuldigd met een standbeeld geplaatst voor de "gernoastrap" of vistrap (garnaal) aan de Visserskaai te Oostende, in aanwezigheid van de zangeres. Deze plaats was uiterst geschikt, vermits de zangeres geboren is in de nabijheid van de Visserskaai en steeds het lief en leed van de vissers heeft bezongen. Deze buste werd ontworpen door de beeldhouwster Josiane Vanhoutte die eerder ook een standbeeld ontwierp van wijlen Koning Boudewijn (op de Zeedijk nabij de Venetiaanse Gaanderijen) en het beeld De Zwaan in Zandvoorde.
Videoclips
Lucy heeft ook al tal van videoclips opgenomen. De eerste 11 clips staan op VHS "The Best of Lucy Loes", (speciale gast: Peter Bulckaen, Max uit Wittekerke) waaronder "m'n zeekapiting", "'t Is gedoan met de dikke madam", "Bie uus an 't zeetje" en tal van andere meezingers. De recentste clips (2006) staan op dvd "Voe Junder" een dvd met 12 nieuwe nummers opgenomen in binnen- en buitenland (speciale gast: Herr Seele). Ze had een ‘hertje van koekebrood’, zoals ze hier in Ostende plegen te zeggen”, omschrijft Herr Seele de zangeres.
Levenseinde
Deze dvd zou ook haar laatste blijken. In 2009 kondigde ze haar afscheid als zangeres aan omdat ze botkanker had. Ze nam afscheid op 'haar' Paulusfeesten in Oostende op 15 augustus 2009. Lucy Loes overleed op 82-jarige leeftijd op 17 juni 2010. Zij kreeg onder grote belangstelling een uitvaart in de Sint-Petrus-en-Pauluskerk, de hoofdkerk van Oostende op 25 juni 2010.
Discografie
[Albums
 De beste van Lucy Loes
 Het allerbeste
 Ambi met Lucy Loes
[] Singles
 De tsjoeke-tsjoeke-tring / 'k zoen willen een tot hên
 Lucy van de staminee / Kom, zet je bie!
 'n Visscherslief / In de goeien oeden tied
 De majoretjes / Ikke en m'n zeune
 We zitten weer in d'ambiance / Onk' s' avonds noar me bedje goan
 De Vlaamse hukkelbuk / De bierbuuk
 Naar San José
 M'n eerste lief / Je moe kunnen vergeven (1982)
 M'n zeekapiting (2000)
 't Is gedaan met de dikke madam!! (2003)
Dvd's
 Voe junder (2006)

4  Café "Pluk de dag" / Een verzamelplaats van leuke verhalen en foto's / Re:Zeemanswijsheden, Zeemansiedjes. Gepost op: 03-08-2011, 21:55:35
http://www.youtube.com/watch?v=QsrJokriJlA

Afscheid van Lucy Loes 2009, oostende ..... Wink
5  Café "Pluk de dag" / Een verzamelplaats van leuke verhalen en foto's / Re:Gedichten Gepost op: 28-07-2011, 11:44:51
Als ik luister naar de zee;

zo bruisend vol van levenslust.
Dan gaan mijn gedachten mee,
word ik stil en kom tot rust.
De golven komen aangerold
gedreven door de wind.
De baren soms hoog opgetold,
vragend wat ik daarvan vind.
Ze ligt te glinsteren in de zon,
zo eindeloos en wel eens stil.
Als ik maar haar taal verstond
van hetgeen ze me zeggen wil.
Een rook gloed aan de horizon
omvat de kroon op haar werk.
Als ik dat maar eens raken kon
de zee , zo diep , zo sterk.
Zo kijk ik uren naar de zee;
van bewondering kan ik wel zingen.
Ze draagt ook haar geheimen mee
van levens die vergingen.
6  Café "Pluk de dag" / Een verzamelplaats van leuke verhalen en foto's / Re:Verhalen & Foto's Gepost op: 29-06-2011, 15:59:31
De Loteling is een roman van Hendrik Conscience, gepubliceerd in het jaar 1850. Het verhaal beschrijft het relaas van Jan Braems, een arme en naïeve boerenzoon, die in ruil voor een smak geld de legerdienst van een rijkeluiszoon gaat vervullen. Door de miserabele omstandigheden in het leger wordt Jan blind, maar zijn vriendin Trien laat hem niet vallen.

Alleen doet Jan, de naieve boerenjongen dit niet voor een smak geld, maar omdat er een loting is van wie er naar het leger moet. En hij wordt geloot. Vandaar ook de titel: de loteling.
7  Café "Pluk de dag" / Een verzamelplaats van leuke verhalen en foto's / Re:Verhalen & Foto's Gepost op: 12-05-2011, 12:14:39
scheveningen pier brand 26 maart l943
afbranden van de pier in l943

Het Wandelhoofd Koningin Wilhelmina, de eerste pier van Scheveningen, werd geopend door Prins Hendrik in 1901. Deze houten constructie lag direct achter het Kurhaus. In de Tweede Wereldoorlog werd het paviljoen door de Duitse bezetter gebruikt als opslag.

Op 26 maart 1943 brak brand uit op de rotonde van de pier, die binnen een paar minuten totaal was uitgebrand. Scheveningen was sinds 1942 'Sperrgebiet', toch drong dit nieuws snel tot de Haagse bevolking door. Na de brand sloopten de Duitsers de pier door de palen af te zagen. Ze waren bang dat de pier een gemakkelijke landingsbaan voor een Engelse invasie zou zijn
(wikipedia)
8  Café "Pluk de dag" / Een verzamelplaats van leuke verhalen en foto's / Re:Verhalen & Foto's Gepost op: 12-05-2011, 12:11:52
een leuke foto gevonden Scheveningen jaren 30 de pier
Pagina's: [1]


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!